Acasă Politica Alin Nica (PNL): Noi nu putem să facem alianţă cu PSD-ul la...

Alin Nica (PNL): Noi nu putem să facem alianţă cu PSD-ul la Timiş

DISTRIBUIȚI

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, a declarat joi, înainte de şedinţa conducerii partidului, că nu fac alianţă cu PSD la Timiş şi că PSD a fost pe locul trei la alegerile din 2020, astfel că, să pui nişte pierzători de joace pe tot terenul i se pare o alegere foarte proastă, scrie news.ro.

”Noi putem fi de acord cu unele motive de ordine politic dar specificul Timişoarei este altul, Timişoara şi Timişul sunt locuri unde votanţii sunt preponderent de dreapta iar noi, întotdeauna am avut adversar PSD-ul”, a spus Alin Nica, înaintea şedinţei PNL.

”Noi nu putem să facem alianţă cu PSD-ul la Timiş”, a precizat Nica.

El a menţionat că ”este cea mai proastă alegere pentru judeţul Timiş, pentru că PSD a fost pe locul trei la alegerile din 2020”.

”Să pui nişte pierzători de joace pe tot terenul mi se pare o alegere foarte proastă şi în totală disonanţă cu ceea ce îşi doresc oamenii din Timiş”, a mai arătat el.

Alin Nica a comentat şi informaţiile că s-ar fi dat Timişul pe un sector al Capitalei. ”Nu am cunoştinţă despre astfel de tranzacţii dar dacă s-a întâmplat acest lucru este o chestiune foarte serioasă pentru că spiritul Timişoarei nu poate fi tranzacţionat”, a mai arătat el.

Alin Nica anunţă că va face parte dintr-un proiect de dreapta pentru care va candida la preşedinţia CJ Timiş, indiferent de deciziile luate la Bucureşti de conducerea centrală a PNL

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, liderul PNL Timiş, a anunţat că va candida pentru un nou mandat din partea unui proiect de dreapta, fără a numi acest proiect. El a expus şi motivele pentru care vrea să facă acest lucru, deşi, conform unor surse, conducerea centrală a PNL ar fi decis să susţină un candidat din partea PSD la presedinţia CJ Timiş, în timp ce social-democraţii vor susţine candidatul PNL la Primăria Timişoara. 

Întrebat dacă a decis să candideze la un nou mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, indiferent de decizia conducerii naţionale a PNL, Alin Nica a confirmat că va candida din partea unui proiect de dreapta.

”Da. Timişoara şi Timişul au nevoie în continuare de un proiect de dreapta, eu voi face parte din acest proiect de deapta şi pe mai departe. Am o datorie faţă de cei 105.000 locuitori ai judeţului care şi-au pus încrederea şi speranţele în mine de a continua realizările şi proiectele începute în acest mandat şi aş putea să dau multe motive pentru care am curajul să candidez din nou şi să cer încrederea locuitorilor judeţului Timiş”, a declarat Alin Nica pentru News.ro.

Alin Nica a prezentat patru motive pentru care crede că merită să aibă un nou mandat la preşedinţia CJ Timiş.  

”În primul rând, evenimentul cultural al anului 2023, expoziţia Brâncuşi, pe care am realizat-o eu împreună cu colegii mei şi partenerii, fiind principalul eveniment al Capitalei Europene a Culturii. În al doilea rând, realizarea unei dorinţe de mult timp a timişorenilor de a avea o conexiune rapidă şi civilizată la autostradă. Aceasta s-a realizat prin construirea unui drum expres de 10 kilometri între Dumbrăviţa şi Giarmata. Trei: construirea în mai puţin de trei ani a primei maternităţi edificată în ultimii 50 de ani în zona noastră de ţară şi practic cea mai modernă din România. Patru: atragerea a peste 1,5 miliarde, bani europeni, prin proiecte aflate în implementare şi contractare semnate plus 500 milioane de euro pentru proiecte aflate în diverse stadii de contractare. Pentru acestea merit să continuu drumul început în 2020, alături de timişeni”, a spus Nica.

Liderul CJ Timiş este de părere că spiritul Timişoarei şi timişorenii ”nu pot fi obiecte tranzacţionate”, după ce ar fi aflat că judeţul Timiş a fost dat la schimb de conducerea centrală a PNL, pentru ca acest partid să aibă candidat la Sectorul 1 al Capitalei.

”Legat de discuţiile vehiculate cum că Timişul ar fi fost dat la schimb cu Sectorul 1, vreau să spun că spiritul Timişoarei şi timişorenii nu pot fi obiecte tranzacţionate fie ele şi politic, timişorenii nu pot fi vânduţi la bucată. Şi dacă aceste lucruri s-au întâmplat, e un lucru grav şi ar întina memoria miilor de timişoreni care s-au luptat în 1989 pentru ca România să aibă şansa la o politică cinstită”, a declarat Alin Nica.

Alin Nica se află la primul său mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, după ce patru mandate a fost primar al comunei Dudeştii Noi din judeţul Timiş.

 Luni seară, liderii coaliţiei de guvernare au decis, conform unor surse din rândul celor două partide, ca PNL să susţină un candidat din partea PSD pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, în timp ce PSD va susţine candidatul PNL la Primăria Timişoara, la alegerile din 9 iunie.

Comentarii

comentarii