Acasă Actualitate Alin Nica, replică la Vlad Voiculescu: ”Insistă să se facă de râs...

Alin Nica, replică la Vlad Voiculescu: ”Insistă să se facă de râs şi după ce a fost dat afară din Guvern. Propunerea de carantinare a Timişoarei şi a zonei periurbane a fost iniţiativa primarului USR, Dominic Fritz”

DISTRIBUIȚI

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, a transmis, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, că fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu ”insistă să se facă de râs”, făcând referire la declaraţiile ex-ministrului cum că directorul DSP Timiş a propus carantinarea Timişoarei şi a unor comune cu primari USR PLUS şi a evitat să instituie carantina în localităţi conduse de primari PNL. Alin Nica a scris că primarul USR al municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a venit cu propunerea de carantinare a municipiului Timişoara şi a zonei periurbane.

”Vlad Voiculescu insistă să se facă de râs şi după ce a fost dat afară din Guvern. Deşi ar fi motive să scriu zeci de postări legate de prestaţia ministrului destituit, mă opresc asupra ultimei aberaţii lansata, aseară, de Vlad Voiculescu. Conform spuselor sale, Timişoara a fost carantinată la iniţiativa directorului DSP Timiş, care ar fi închis localităţile cu administraţii locale USR. Dacă nu a minţit cu scop de manipulare, afirmaţia lui mă înfioară, deoarece face dovada faptului că a condus un minister esenţial fără să aibă habar despre ceea ce se întâmplă în subordinea lui”, a scris Alin Nica pe Facebook.

Nica mai scrie că primarul Dominic Fritz a propus carantinarea Timişoarei şi a zonei periurbane, deşi înainte de carantină a fost începută o acţiune de informare a populaţiei privind respectarea regulilor de pandemie.

”Propunerea de carantinare a Timişoarei şi a zonei periurbane a fost iniţiativa primarului USR, Dominic Fritz, colegul domnului ex-ministru. Înainte de carantină, am început o acţiune comună, inter-instituţională, de informare a populaţiei, pentru a convinge cetăţenii să respecte regulile, încercând astfel să scădem rata de infectare cu sprijinul populaţiei. Două zile a durat această campanie, apoi primarul mi-a cerut să ne asumăm împreună carantina, fără o analiză de impact şi fără indicatorii care să ne arate eficienţa măsurii. Departamentul de specialitate al DSP Timiş a elaborat analiza de risc, care a fost asumată de directorul DSP Timiş, în conformitate cu atribuţiile sale legale. Acel document împreună cu avizul INSP au fost luate în considerare în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Bonus, la prima şedinţă CJSU, cea în care s-a stabilit carantina pentru Timişoara şi zona periurbană, a participat şi şeful DSU, care a susţinut (ca să nu zic: a pus presiune) pentru carantină. Desigur, fără argumente scrise, măsurabile. Concluzia? Majoritatea membrilor CJSU au votat carantină pentru Timişoara şi alte 4 localităţi, două cu administraţie PNL, una cu administraţie PSD şi una USR. Nu directorul DSP dă carantina”, a scris Nica.

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş mai arată că directorul DSP Timiş are temei legal să îl dea în judecată pe Vlad Voiculescu pentru declaraţiile sale.  

”După prima tură de carantină pentru Timişoara şi zona periurbană, INSP-ul aflat în subordinea lui Vlad Voiculescu a făcut atât recomandări de continuare pentru trei localităţi, cât şi de ridicare a carantinei pentru celelalte două. Repet, INSP-ul de la Bucuresti era în subordinea Ministerului Sănătăţii. Deci implicit a fostului ministru Vlad Voiculescu. DSP Timiş, prin directorul şi aparatul de specialitate, a făcut analiza prevăzută de lege şi a acţionat conform atribuţiilor. Cu alte cuvinte, ex-ministrul a dezinformat. Directorul DSP are temei legal să îl dea în judecată pentru defăimare pe Vlad Voiculescu. Sper că declaraţiile fostului ministru al Sănătăţii au fost doar nişte triste încercări de a distrage atenţia de la managementul dezastruos pe care l-a avut în aproape 4 luni de mandat”, a scris Nica.

Alin Nica îşi încheie postarea afirmând că a aflat că Vlad Voiculescu a tăiat din bugetul pentru terapie intensivă.  

”Astăzi la prânz, într-o intervenţie TV, vicepreşedintele Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă a confirmat că sub conducerea lui Vlad Voiculescu a fost tăiat consistent din bugetul pentru terapie intensivă, în plină pandemie. Era mai bine, poate, ca fostul ministru sa fi explicat cum a fost posibil acest lucru, în loc să inventeze lupte politice”, a mai scris Nica.

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu a declarat că în domeniul sănătăţii există un sistem care trăieşte pe banii statului şi că sunt carnete de partid în mai toate structurile, în timp ce pregătirea unor directori de instituţii este slabă.

 Voiculescu a dat drept exemplu directorul DSP Timiş despre care a spus că are carnet de partid de la PNL şi că a propus carantinarea Timişoarei şi a localităţilor conduse de primari de la USR PLUS.

”Vrei să faci ceva, ţi se pare, nu ţi se pare ci ai date concrete că la Timişoara se impune carantina, directorul DSP de la Timişoara, de la judeţul Timiş, are carnet de partid de la un anumit partid. De la PNL în cazul de faţă. Directorul DSP propune carantinarea Timişoarei şi a  localităţilor care au primari USR PLUS, le exclude de la carantinare pe cele care au primari PNL. Este noaptea minţii”, a declarat Vlad Voiculescu.

Vlad Voiculescu a mai declarat că săptămâna trecută a fost evaluat directorul DSP Timiş, dar că ”între timp a existat o intervenţie”, referindu-se la schimbarea sa din funcţie, scrie news.ro.

 

Comentarii

comentarii