Acasă Politica Alin Nica – un președinte european pentru Timiș (P)

Alin Nica – un președinte european pentru Timiș (P)

2026
DISTRIBUIȚI

Iese din mulțime, fără să fie strident. E tânăr și face totul cu seriozitate și bun simt. Preferă să facă și să tacă. Sunt vorbele celor care îl cunosc de ani buni pe Alin Nica, primarul din Dudeștii Noi, care și-a câștigat deja recunoaștere nu numai în județul Timiș, ci chiar la nivel național și european.

Cei mai mulți au auzit de el că fiind cel mai tânăr primar din România, dar nu sunt foarte mulți cei care știu că Alin Nica este un expert european cunoscut și respectat la Bruxelles. Este primul român ales într-o funcție importantă în Comitetul European al Regiunilor. Este unul dintre cei mai stimați și ascultați experți ai Comisiei Europene.

Acum a decis să candideze la președinția Consiliului Județean Timiș din partea PNL, în urmă discuțiilor pe care le-a avut cu primarii din județ. Cei mai mulți, indiferent de culoarea politică, l-au îndemnat să meargă pe acest drum, deoarece are toate calitățile pentru a reprezenta cu demnitate Timișul din poziția de președinte al Consiliului Județean.

Colegii și apropiațîi lui Alin Nica, cei care îl știu cel mai bine, care l-au avut alături și în vremurile bune, dar și în momentele de cumpăna, spun că îl prețuiesc pentru că nu a promis niciodată ceva ce nu poate face și că e stăruitor în tot ce-și pune în cap și nu se lasă până nu izbândește.
Spre deosebire de mulți alții,  el face parte din noul val de politicieni, tineri, care nu cunosc compromisul și nu văd în politică un mod de-a se îmbogăți.

Alin Nica e un om realizat, atât profesional, cât și în plan personal.
Vorbește 4 limbi străine și  a dovedit, în calitate de primar vreme de 16 ani, că știe administrație, iar experiență în instituțiile europene îl ajută să aibă o privire de ansamblu, cu o altă înțelegere despre cum funcționează statul.

În plus, Alin Nica, spun cei care îl cunosc, este un bun negociator, care reușește să medieze cu înțelepciune conflictele, iar, pentru că e un adevărat lider, va strânge în jurul lui comunitățile din întreg județul.

În patru mandate în fruntea primăriei pe care o conduce, și-a bazat întotdeauna deciziile pe nevoile și cererile oamenilor, iar așa va face și din poziția de președinte.

Ceea ce trebuie spus e că Alin Nica reușește să aibă o relație excelență cu primarii din Timiș, indiferent de partidul din care sunt aceștia, și i-a tratat mereu cu respect egal chiar daca sunt din propriul partid, PNL sau de alta culoare politica

Va fi mereu un susținător al ideilor de dreapta și o voce importantă la nivel județean. Alin Nica poate duce Timișul acolo unde îi este locul – la nivel european.

Comentarii

comentarii