Acasă Actualitate Alte peste 100.000 de doze de vaccin anti-coronavirus AstraZeneca ajung în România,...

Alte peste 100.000 de doze de vaccin anti-coronavirus AstraZeneca ajung în România, joi. Doar centrul de depozitare din Craiova primește mai puține decât cel din Timișoara

314
DISTRIBUIȚI

Reprezentanții Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) anunță că joi, 11 martie, sosește o nouă tranșă de 103.200 de doze de vaccin AstraZeneca în România. Acestea ajung pe cale terestră la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” din București, de unde vor fi ajunge în centrele regionale de distribuție din țară.

Dintre cele 103.200 de doze de vaccin, 27.600 vor rămâne în Centrul Național de Stocare București, 16.000 vor merge la Centrul Regional de Depozitare Iași, 14.900 la cel din Cluj, 12.600 la cel Brașov, 11.500 la cel din Constanța, 10.900 la cel din Timișoara și 9.700 la cel din Craiova.

Reprezentanții CNCAV mai transmit:

„Dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național. Centrul Național de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului «Cantacuzino» este complet autorizat și avizat de către Autoritatea Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea națională care are competență în domeniul medicamentului de uz uman.

Urmare a primirii autorizației din partea ANMDMR, Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară «Cantacuzino» poate desfășura, în calitate de distribuitor angro, operațiuni de deținere, custodie și livrare pentru medicamente cărora li se impun criterii suplimentare de tipul: produse în acord cu art. 806 din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată: medicamente imunologice, respectiv produse cu distribuție în lanțul rece (care necesită manipulare la temperaturi scăzute). (…)

La data de 8 martie, în urma recomandărilor Grupului Științific și Medical din cadrul Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, a Ministerului Sănătății și a Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), s-a luat decizia renunțării la limita de vârstă pentru administrarea vaccinului produs de compania AstraZeneca”.

Comentarii

comentarii