Acasă Actualitate Ambiţii de neînţeles la la Liceul din Ciacova

Ambiţii de neînţeles la la Liceul din Ciacova

1086
DISTRIBUIȚI

Politici portocalii, relaţii de rudenie şi multe acuze, la o şcoală din Timiş…

Viceprimarul PD-L de Ciacova, Dacian Ghera, acuzat că ar vrea, prin intermediul politicului, să preia o clasă de matematică la liceul din localitate, se simte nedreptăţit. Chiar dacă ZIUA de Vest i-a dat posibilitatea să-şi spună punctul de vedere în cazul scandalului cu iz politic de la Ciacova, Ghera a ţinut morţiş să facă încă o dată lumină, în cazul său. El îi acuză dur atât pe Virgil Popescu, liderul Sindicatului „Spiru Haret”, cât şi pe Petrişor Treta, directorul Liceului din Ciacova, care, culmea, îi este şi verişor.

Citeşte şi:

Dascălii portocalii, la mare modă în Timiş


Vicele de Ciacova spune că a cotizat degeaba la sindicat

Scandalul cu iz politic de la Liceul Teoretic Ciacova continuă. Cu aceeaşi actori în rolurile principale. „Vreau să-l anunţ pe domnul Virgil Popepscu (n.r. – prşedintele „Spiru Haret” Timiş) că am dat examen de titularizare în 2007 şi am luat nota 7. Popescu implică politicul la şcoala noastră, nu noi facem aşa ceva. Popescu nu are habar de situaţia care există la Ciacova. El este interesat doar de soarta unora. Şase ani am cotizat la sindicatul lui, dar Popescu nu a făcut nimic pentru noi. Eu vreau doar continuitate. Niciunui părinte nu-i convine ca în fiecare an să-şi schimbe profesorul. Pe mine munca de profesor mă relaxează”, ne-a spus Dacian Ghera, viceprimarul PD-L de Ciacova. Atacul viceprimarului vine la câteva zile după ce liderul celui mai mare sindicat din învăţămnântul preuniversitar timişean, Virgil Popescu, făcea o declaraţie explozivă: „Viceprimarul de la Ciacova nu a dat niciodată concurs de suplinire. A mai avut câteva ore ici-colo, dar acum vrea nişte ore la o anumită clasă, vrea să ia clasa de la profesorul titular de acolo. Sunt presiuni politice la mijloc. Viceprimarul face presiuni pentru a prelua ilegal o clasă de matematică”, declara Virgil Popescu.

Se ia de gât şi cu verişorul

Directorul Liceului Teoretic Ciacova, Petrişor Treta ar putea candida liniştit la titlul de „cel mai cinstit român”. El a refuzat să-i dea câteva ore de matematică chiar verişorului său, viceprimarul de Ciacova. Cu aceeaşi monedă l-a tratat şi pe primarul PD-L de Ciacova, care, conform lui, a vrut să-şi impună mai mulţi oameni la liceu. „Fratele meu dacă ar fi fost în locul viceprimarului, eu nu puteam călca legea”, ne-a declarat Treta. Viceprimarul PD-L, Dacian Ghera, sare acum şi la jugulara directorului, care nu a acceptat niciun compormis. „Directorul se foloseşte de banul public după bunul său plac. Lemnele care s-au adus la şcoală au fost resturi, nu lemne cu care să poţi trece iarna, de la şcoala din Ciacova au dispărut şi 3,5 tone de motorină, s-au evaporat peste noapte. Astea ar trebui să fie problemele lui Virgil Popescu. Nu să politizeze”, ne-a mai spus viceprimarul de Ciacova. Poziţia Inspectoratului Şcolar Timiş este clară în „cazul Ciacova”. „La Ciacova, la fel ca în toate unităţile de învăţământ din Timiş, titularii au prioritate. Lucurile sunt foarte clare acolo. Viceprimarul nu poate prelua clasa de la titular sub nicio formă. Profesorul titular de matematică de la Ciacova este unul dintre cei mai buni dascăli din Timiş”, ne-a spus Marin Popescu, inspectorul şcolar general de Timiş.

 

Din cauza postarilor tendentioase, a injuriilor si a atacurilor la persoana, comentariile de la acest articol au fost blocate de administrator

{!jomcomment}  
 

Comentarii

comentarii