Acasă Actualitate Amenajări în interior la noul aquapark de la UMT. Lucrările sunt pe...

Amenajări în interior la noul aquapark de la UMT. Lucrările sunt pe final – foto

DISTRIBUIȚI

Lucrările la noul aquapark Termalum de pe fostul stadion UMT din Timișoara se află pe final, conform proiectului lucrările urmând să se încheie în această iarnă. Acum se fac ultimele amenajări în interior și vor începe și probele echipamentelor, toboganelor și a bazinelor.

Aquaparkul va îngloba şi actualul Termalum, realizat în cadrul primei faze de modernizare a vechiului ştrand UMT. 

Lucrările au început în vara anului 2021, în urma unei finanțări în valoare de peste 83 de milioane de lei, din care aproape 29 de milioane de lei sunt fonduri europene nerambursabile.

Modernul centrul SPA și wellnes ar urma să își deschidă porțile pentru timișoreni și turiști odată cu sezonul estival următor.

Termalum SPA va avea peste 1.700 metri pătrați de luciu de apă, cu diferite atracţii, cu primele tobogane indoor din regiune, o sală de bazine cu ape termale, un SPA cu servicii complete (duşuri tematice, cu sunete şi lumini, camere de relaxare, saune de toate felurile, jacuzzi, toate cu vedere spre o grădină interioară care va avea şi o saună rustică), o clinica de fizioterapie, un restaurant şi multe alte activităţi care vor face plăcută petrecerea timpului liber.

Bazinul mare va avea aproape 800 de metri pătraţi, bazinul pentru copii 300 de metri pătraţi, iar bazinul de aterizare de pe topogane va avea 130 de metri pătraţi.

Bazinul care comunică în interior şi exterior va avea tot 130 de metri pătraţi. Toate bazinele vor fi încălzite. Se va putea folosi şi iarna bazinul exterior, apa având 36 de grade Celsius.

Proiectul cuprinde și construcţia unui corp pentru recepţie (P+1E), corp pentru vestiare (P+1E), sala bazinelor (P), corp cu spaţii tehnice şi de relaxare (P), corp administrativ şi spaţii cu alte destinaţii (P+2E).  

Investiția este realizată de Prompt, firma condusă de Mihai Olariu, cel care a privatizat UMT-ul şi care deţine şi ştrandul de la Pădurea Verde.

Comentarii

comentarii