Acasă Actualitate Amendă de 50.000 de lei pentru evacuare de ape uzate în loc...

Amendă de 50.000 de lei pentru evacuare de ape uzate în loc nepermis

287
DISTRIBUIȚI

În urma unei sesizări înregistrate la Gardă Naţională de Mediu – Comisariatul Judeţean Arad, în care era reclamată evacuarea de ape uzate menajere în canalul Mureşel, care afectează calitatea apelor din acest canal şi creează disconfort locuitorilor riverani, comisarii GNM au demarat o acţiune de control pentru verificarea aspectelor sesizate.

Aceştia au solicitat ANIF UA ARAD, ADMINISTRAŢIA NAŢIONALĂ “APELE ROMÂNE” – SGA ARAD, PRIMĂRIEI MUNICIPIULUI ARAD, DSP ARAD şi COMPANIEI DE APĂ ARAD SA efectuarea de verificări privind identificarea eventualelor evacuări în canalul Mureşel.

Conform celor constatate în timpul inspecţiilor efectuate în prezenţa reprezentanţilor oficiali ai instituţiilor menţionate, au fost identificate trei evacuări ilegale de ape fecaloid – menajere (prin intermediul reţelei de preluare a pluvialului) în canalul Mureşel, în zona de intravilan a municipiului Arad.

Rezultatul analizelor probelor de apă prelevate de care Laboratorul SGA Arad şi de către DSP Arad a confirmat depăşiri foarte mari ale anumitor indicatori de calitate ai apelor specifici apelor uzate menajere.

“În consecinţă, SC COMPANIA DE APĂ ARAD SA a fost sancţionată cu amendă contravenţională în valoare de 50.000 lei, pentru evacuarea de ape uzate în canalul Mureşel, conform OUG 195/2005. De asemenea, comisarii GNM – CJ Arad au dispus în sarcina societăţii măsuri cu termene pentru remedierea deficienţelor identificate”, transmit oficialii GNM.

Comentarii

comentarii