Acasă Actualitate Amenda de 6.000 de lei nu i-a speriat pe nesimțiții de pe...

Amenda de 6.000 de lei nu i-a speriat pe nesimțiții de pe strada Vasile Lucaci. Continuă să arunce deșeurile în stradă

DISTRIBUIȚI

Afișul mare pe care scrie clar că amenda se ridică până a 3.000 de lei și chiar poate depăși această sumă nu i-a speriat deloc pe nesimțiții de pe strada Vasile Lucaci din Timișoara, cartierul Telegrafilor, să abandoneze deșeurile din construcții, chiar pe spațiul verde, la marginea trotuarului, în văzul lumii.

De fapt această rampă clandestină de gunoaie s-a format de mai mulți ani în urmă și, deși poliția locală a stat deseori la pândă și i-a prins pe nesimțiții din zonă aruncând acolo gunoaie și i-a amendat, tot nu i-a speriat.

Cetățenii din cartier au cerut Poliției Locale Timișoara să monteze acolo camere de filmat. Aceasta este o metodă care poate i-ar mai speria pe indivizii obsedați de a arunca deșeuri pe spațiul verde.

Ce spune Poliția Locală Timișoara?

Poliția Locală Timișoara atenționează că, potrivit Legii nr. 211 din 2011, modificată prin Legea nr. 188 din 2019, sancțiunile pentru cei care abandonează deșeuri pe domeniul public sunt între 3.000 și 6.000 de lei, cu dispunerea ridicării acestora.

În cazul în care contravenientul nu respectă măsura complementară de a igieniza locul în termenul stabilit și de a preda deșeurile către un operator specializat, acesta poate fi sancționat cu amendă de la 7.500 la 15.000 lei, conform OUG 195/2005 privind protecția mediului.

Comentarii

comentarii