Acasă Cultura Amprente pe spațiul gol. Medicină narativă: 10 povestiri, lansare la UMF Timșoara

Amprente pe spațiul gol. Medicină narativă: 10 povestiri, lansare la UMF Timșoara

DISTRIBUIȚI

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara și Editura „Victor Babeş” anunță lansarea volumului intitulat „Amprente pe spațiul gol. Medicină narativă: 10 povestiri”, semnat de Göksel Altınışık și tradus în limba română de conf. univ. dr. Gabriela-Mariana Luca, de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara.

Evenimentul va avea loc în data de 21 martie 2024, ora 17.00, în Amfiteatrul „Pius Brînzeu” (sala Senatului), et. 1, la sediul Medicină 1 din Piaţa Eftimie Murgu nr. 2.

Amfitrion al evenimentului va fi prof. univ. emerit dr. Dan V. Poenaru, iar alături de autoare, care va participa prin intermediul platformei online, vor lua cuvântul prof. univ. dr. Andrei Motoc, prorector al UMFVBT, conf. univ. dr. Claudiu Arieșan, prof. univ. dr. Paul Purea și conf. univ. dr. Gabriela-Mariana Luca.

Göksel Altınışık (Ergur) s-a născut în Ankara, în anul 1969, în prezent, fiind specialist în boli pulmonare la Universitatea de Medicină din Pamukkale, Turcia.

Autor consacrat, Göksel Altınışık este semnatara a mai multor volume literare.

Este vorba de „Singurătatea macului” – culegere de poeme, „Pe măsură ce inimile noastre continuă să bată”, un prim volum de povestiri inspirat din cazuistica sa, și volumele de proză scurtă „Oglinda mov”, „Caietul roșu”; „Oamenii sunt ceea ce spun”; „Povestiri vii”, publicate de Lakin Yayınları.

„Volumele cuprind scrieri în versuri și proză inspirate din viața profesională, observații de zi cu zi ale unor situații cât se poate de reale și amprentate, sporadic, de metafora ficțiunii.

La volumul de versuri „Cel mai dificil duel” și la cel de povestiri „Unul dinlăuntrul Celuilalt”,  volume publicate la Mantis Yayınları, Göksel Altınışık a colaborat  cu soțul său, Ali Ergur.

Cea mai recentă lucrare a sa, „Pacienții COVID din spatele peretelui de sticlă”, bazată pe teza sa de master în sociologie, a apărut la editura Raskolnikov Kitap. Göksel Altınışık (Ergur) apare în Dicționarul Noii Literaturi Turcești și continuă să lucreze ca medic, scriitor și sociolog”, a precizat Gabriela-Mariana Luca.

 

 

 

 

 

Comentarii

comentarii