Acasă Eveniment Andrea a murit în somn, în explozia devastatoare din Cluj. A fost...

Andrea a murit în somn, în explozia devastatoare din Cluj. A fost la un interviu pentru angajare, iar acasă o aştepta fetiţa ei, de 12 ani

DISTRIBUIȚI

Tragedie în prag de sărbători. O turistă a murit carbonizată după ce pensiunea în care era cazată a sărit în aer. Alte două persoane au ajuns la spital cu mâinile arse. Suflul exploziei a distrus zeci de apartamente şi maşinile din jur. Femeia decedată era înger pentru copii sărmani: venise la Cluj-Napoca pentru a se angaja, iar acasă o aştepta o fetiţă de 12 ani. O cameră de supraveghere a surprins întreaga grozăvie.

Şase şi douăzeci şi opt de minute. Cluj-Napoca. O explozie uriaşă zguduie cartierul “Între Lacuri” şi se aude la un kilometru distanţă. O femeie care trece prin zonă o ia la fugă îngrozită. Explozia a pulverizat o pensiune aflată între blocuri. Printre resturile făcute scrum, pompierii au găsit trupul carbonizat al unei turiste în vârstă de 37 de ani. Femeia dormea în momentul deflagraţiei. Doi muncitori, cazaţi la aceeaşi pensiune, au scăpat cu viaţă miraculos. Ieşiseră afară să îşi bea cafeaua.

Suflul exploziei a proiectat pereţii din panouri prefabricate până la blocurile din zonă şi a distrus zeci de apartamente. Locatarii s-au trezit cu uşile date de perete sau chiar smulse din toc. Zeci de maşini parcate în zonă au fost avariate.

Explozia a pornit de la o acumulare de gaze, chiar în bucătăria pensiunii. Este prima concluzie a anchetei. Coincidenţa face că, pe strada de lângă, să fie lucrări la conductele de gaz. Reprezentanţii companiei refuză orice comentariu, dar, după deflagraţie, s-au apucat să spargă strada, să verifice dacă sunt scăpări.

Andrea, tânăra moartă, era fiica viceprimarului din Jimbolia, judeţul Timiş. Venise în Cluj la un interviu pentru angajare. Azi urma să plece acasă unde o aştepta fetiţa ei, de 12 ani. Tânăra, membru USR, fostă angajată la prefectură, era foarte iubită. Strângea bani să le ofere bătrânilor mese calde, iar copiilor – cadouri, de Moş Crăciun.

Cei doi muncitori au fost internaţi la Spitalul din Cluj cu arsuri pe mâini. Unul dintre ei are răni profunde şi va fi transferat la Spitalul de Arşi din Bucureşti.

Potrivit legii, doar pensiunile care au peste 8 camere sau 16 locuri de cazare au nevoie de autorizaţie de securitate la incendiu. Pensiunea care a sărit în aer avea mai puţine. Proprietarul locuieşte chiar în casa alături şi a refuzat să dea declaraţii după tragedie. Locul pare unul blestemat. Înaintea pensiunii, acolo a fost o brutărie. În 2004, un zid a căzut peste un copil şi l-a omorât.

”În data de 10.12.2021, în jurul orelor 07:00, a avut loc o explozie la un imobil din Cluj-Napoca, cu consecinţa decesului unei persoanei, rănirea a două persoane, incendierea unei case şi crearea de pagube materiale însemnate. Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj a preluat cauza privind explozia din data de 10.12.2021 şi s-a dispus începerea urmăririi penale cu privire la săvârşirea infracţiunii de distrugere din culpă prevăzută de art. 255 alin.(1), (2) rap. la art.254 alin. (2) Cod penal, fiind incidente dispoziţiile privind „dezastrul”, a transmis Parchetul Cluj.

Comentarii

comentarii