Acasă Cultura Anexa 5.1. Opt cadre didactice de la Facultatea de Arte a UVT...

Anexa 5.1. Opt cadre didactice de la Facultatea de Arte a UVT au expus la galeria Helios Timișoara

443
DISTRIBUIȚI

Opt cadre didactice de la secția Pictură a Facultății de Arte, din cadrul Universității de Vest Timișoara, au organizat vernisajul unei interesante expoziții, sub denumirea Anexa 5.1, luni 8 iulie, de la ora 19.00, la galeria Helios Timișoara, din piața Victoriei.

Până acum au fost expoziții ale studenților, ale absolvenților, iar acum a venit rândul profesorilor de la secția Pictură să expună.

Cuvântul de deschidere a fost susținut de către prof. univ. dr. Ileana Pintilie Teleagă.

”E o diversitate mare de stiluri și tablouri. E pictură abstractă, pictură figurativă, sunt și lucrări de atelier, fiecare cu drumul lui și cu experimentele lui. Unii merg pe desen mai mult, alții pe construcții geometrice. Sunt și experimente date de vibrația culorilor. Fiecare cu direcția lui. Sunt diverse lucruri mai subtile legate de mediul acesta al picturii. E foarte interesant ce fac împreună și ce a ieșit aici. E o idee foarte bună că profesorii au decis să își expună creațiile artistice la galeria Helios”, a spus prof. Ileana Pintilie.

Cei opt artiști plastici sunt: Daciana Andoni, Călin Beloescu, Daniela Constantin, Cristina Daju, Moldovan Smaranda, Andrei Părăușan, Liliana Popa și Cristian Sida.

Expoziția va putea fi vizitată până în 17 iulie, de luni până vineri, între orele 10.00 -20.00.

Comentarii

comentarii