Acasă Eveniment Angajaţii Direcţiei de Finanţe Timiş au întrerupt, din nou, activitatea

Angajaţii Direcţiei de Finanţe Timiş au întrerupt, din nou, activitatea

DISTRIBUIȚI

Protestul de la Ministerul Finanţelor continuă

Peste 200 de angajaţi ai Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Timiş s-au strâns, joi dimineaţa, în holul instituţiei, ei hotărând să continue protestele începute miercuri, pe perioadă nelimitată.

Protest spontan al angajaţilor de la Finanţe

Purtătorul de cuvânt al sindicatului din cadrul acestei instituţii, Virginia Duţu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că liderii sindicali şi mai mulţi angajaţi ai DGFP Timiş s-au întâlnit într-o şedinţă, joi dimineaţă, şi au decis continuarea protestelor începute cu o zi în urmă. "De dimineaţă ne-am întâlnit în şedinţă şi am decis să continuăm protestele de solidaritate cu colegii noştri. Protestul va dura cât vor dura şi cele din ţară. Colegii şi-au întrerupt activitatea şi au ieşit în hol. Revendicările, bineînţeles, au rămas aceleaşi şi sunt legate de scăderea drastică a salariilor", a spus Duţu. Potrivit acesteia, protestul a început în jurul orei 9.00 şi se va desfăşura pe o perioadă nelimitată. Peste 200 de angajaţi ai Ministerului de Finanţe protestează, de miercuri după-amiază, pe holurile instituţiei.

Protestul de la Ministerul Finanţelor continuă

După ce negocierile cu ministrul Gheorghe Ialomiţeanu au eşuat, protestele continuă şi joi la Ministerul Finanţelor, dar şi în ţară. În acest moment, în Bucureşti, peste 200 de persoane protestează în minister. Cei mai mulţi angajaţi au rămas peste noapte în sediul instituţiei.
Liderul Sindicatului "Pro Lex", Vasile, Lincu, care îi reprezintă pe angajaţii din direcţiile vamale, a declarat, joi, că protestul de la Ministerul Finanţelor continuă şi este convins că se va extinde, susţinând că dispoziţia de a nu se acorda stimulente este una politică. "Ministrul Finanţelor a susţinut cererile oamenilor, doar că a fost o dispoziţie politică de a nu se acorda stimulentele", a declarat, pentru MEDIAFAX, Vasile Lincu. Liderul sindical a preciza că declaraţiile premierului şi ale preşedintelui ANAF potrivit cărora stimulente salariale pot fi plătite la Ministerul Finanţelor doar angajaţilor care contribuie la combaterea evaziunii fiscale şi depăşesc planul arată că "habar nu au" de prevederile normative în baza cărora acestea sunt acordate. Lincu a mai spus că ar trebui ca autorităţile să spună cu cât a crescut bugetul de stat după ce aceste stimulente nu au mai fost acordate angajaţilor de la Ministerul de Finanţe. Preşedintele "Pro Lex" a adăugat că a aflat din surse oficiale că "mingea este în curte la Băsescu". Vasile Lincu a mai spus că protestul va continua şi, mai mult, este convins că se va extinde, iar reprezentanţii sindicali ai angajaţilor vor merge să îi susţină, deşi este o acţiune spontană, neorganizată de sindicate. El a mai spus că reprezentanţii angajaţilor vor merge şi să îi mobilizeze pe ceilalţi membri de sindicat care nu au participat până acum la proteste. Peste 200 de angajaţi ai Ministerului de Finanţe protestează, de miercuri după-amiază, pe holurile instituţiei. Ultima rundă de discuţii între Gheorghe Ialomiţianu şi liderii sindicali s-au încheiat fără rezultat, în noaptea de miercuri spre joi, după aproximativ patru ore, ministrul afirmând încă o dată, la ieşirea din Ministerul de Finanţe, că stimulentele trebuie acordate pe criterii de performanţă, celor care reduc evaziunea fiscală. Joi dimineaţă au încetat activitatea, pentru a doua zi consecutiv, angajaţii de la direcţiile de finanţe din întreaga ţară, aceştia protestând în faţa instituţiilor.

Cluj: Peste o sută de angajaţi au Direcţiei Finanţelor Publice Cluj s-au adunat, joi dimineaţă, în curtea instituţiei, într-un nou protest spontan, cu încetarea activităţii. Oamenii au coborât din birouri în jurul orei 08.15 şi s-au adunat în curtea interioară a Direcţiei de Finanţe, afirmând că vor să facă grevă şi să nu mai lucreze până când nu li se soluţionează revendicările.

Prahova: Angajaţii Direcţiei Generale de Finanţe Publice (DGFP) Prahova continuă, joi, protestele, în semn de solidaritate cu colegii lor din Ministerul Finanţelor, refuzând să îşi reia activitatea. Aproximativ 300 dintre angajaţii DGFP Prahova refuză să reia programul de lucru, pe care l-au întrerupt miercuri, când au declanşat un protest spontan.

Iaşi: Aproximativ 350 de angajaţi ai Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Iaşi continuă, joi protestele, în semn de solidaritate cu colegii lor de la Ministerul Finanţelor. Oamenii s-au adunat în holul instituţiei, în semn de solidaritate cu colegii lor de la Ministerul Finanţelor.

Buzău: Angajaţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Buzău au blocat din nou, joi dimineaţă, activitatea instituţiei, părăsind birourile, în semn de protest faţa de neplata salariilor la timp şi a tăierii sporurilor. Potrivit liderului de sindicat al finanţiştilor buzoieni, Adrian Radu, angajaţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Buzău au solicitat blocarea activităţii şi pentru ziua de joi, după ce miercuri după-amiază au declanşat un protest spontan, în faţa instituţiei, pentru câteva ore.

Constanţa: Salariaţii Direcţiei Finanţelor Publice Constanţa au oprit din nou activitatea, joi, şi au ieşit în faţa instituţiei, continuând astfel protestul spontan declanşat cu o zi în urmă faţă de reducerile salariale şi tăierea stimulentelor.

Cei mai mulţi dintre salariaţii Direcţiei de Finanţe Constanţa care au venit joi la serviciu au oprit lucrul în jurul orei 09.00 şi au ieşit în faţa instituţiei.

Sursa: Mediafax

Comentarii

comentarii