Acasă Actualitate Angajată a Primărie Timișoara, în grevă japoneză. Acuzații grave la adresa primarului...

Angajată a Primărie Timișoara, în grevă japoneză. Acuzații grave la adresa primarului Nicolae Robu

DISTRIBUIȚI

Mirela Toc, o angajată a Primăriei Timișoara i-a scris o scrisoare dură primarului Nicolae Robu prin care în anunță că, de astăzi, intră în grevă japoneză. Funcționara publică aduce acuzații grave primarului și directorilor din primărie și spune că dacă va continua să fie discriminată, hărțuită, denigrată, va acționa în instanță și va sesiza parchetul.

Mirela Toc a mai avut probleme cu şefii din primărie, acuzându-i de ilegalităţi şi abuzuri, după a fost supusă unei evaluări profesionale în urma căreia a fost notată cu „bine”. Ea a contestat raportul de evaluare în instanţă şi a câştigat, obţinând anularea raportului de evaluare.

”Subsemnata Mirela-Adriana Toc, domiciliata in Timisoara, (…), functionar in cadrul Primariei Municipiului Timisoara, Serviciului Relationare Directa cu Cetatenii, in calitate de avertizor in interes public, in baza LEGII nr. 571 din 14 decembrie 2004 privind protecţia personalului din autorităţile publice, instituţiile publice şi din alte unităţi care semnalează încălcări ale legii,

Va comunic faptul ca incepand cu data de 16.11.2018 intru in greva japoneza din urmatoarele motive:

-lipsa transparentei decizionale,

-discriminare la locul de munca,

-nerespectarea legislatiei muncii,

-comportament dictatorial al unor sefi,

– incalcarea legislatiei de catre unii sefi,

-ignorarea sesizarilor pertinente facute de catre mine in legatura cu prejudicierea bugetului local,

-hartuire morala,

-incurajarea slugarniciei in dauna unei conduite corecte si in spiritual legii

Sefa Serviciului Relationare Directa cu Cetatenii care ocupa postul fara concurs, cu incalcarea prevederilor legale, prin abuz in serviciu, prin uzurpare de calitati oficiale a intocmit doua adrese personale, neoficiale, in data de 15.11.2018 , cu nr. SC2018-027155, SC2018-027045/15.11.2018, fara sa fie asumate de conducerea institutiei si ma acuza de fapte neesentiale si fara sa dovedeasca cu articole din acte normative , ma discrimineaza si hartuieste moral in mod continuu incepand cu anul 2017. Sefa Serviciului Relationare Directa cu Cetatenii nu cunoaste faptul ca eliberarea adeverintelor din care sa rezulte suprafata de teren agricol nu se face pe propria raspundere ci in baza datelor din registrul agricol. Eliberarea adeverintelor trebuie sa se faca de catre Serviciului Relationare Directa cu Cetatenii si nu de catre Compartimentul Administrare Fond Funciar, ca urmare sefa SRDC incalca PO-24 si art.6 din OG nr.27/2002.

Prin aceste adrese sefa Serviciului Relationare Directa cu Cetatenii s-a razbunat pe mine pentru ca am sesizat comisia de disciplina din cadrul primariei in data de 14.11.2018 si pentru ca am castigat procesul prin care instanta a anulat raportul de evaluare intocmit de ea si contrasemnat de secretarul Simona Dragoi care nu avea acasta calitate in data de 25.01.2018. Si aici ati girat aceasta ilegalitate deoarece am contestat acest raport iar raspunsul semnnat de dvs. demonstreaza inca o data ca sunteti <<ultracorect>>.

Mentionez faptul ca si dumeavoastra, prin semnarea fisei de post care nu are numar, desi a fost intocmita si semnata de <<profesionistii>> care ar fi trebuit sa cunoasca acest aspect elementar, girati incalcarea art.6 din OG nr.27/2002, HG nr.1252/2012 art.22 litera d, ROF art.13 litera d aprobat prin HCL nr.254/2018, L nr. 263/2007 art.6 alin.1, PO-24 si favorizati angajata de la Compartimentul Relationare din cadrul Serviciului Public Crese care nu isi indeplineste toate atributiile doarece inregistreaza doar unele documente.

Girati si prejudicierea bugetului local deoarece nu ati emis vreun ordin sau a unei dispoziţii de imputare pentru functionarii si sefii care au prejudiciat bugetul local, asa dupa cum prevede art.85 alin.1 din LEGEA nr. 188 din 8 decembrie 1999 privind Statutul funcţionarilor publici.

Faptul ca nu se organizeaza concurs pentru cele 36 posturi vacante sau temporar vacante de director/sef birou/sef serviciu din cadrul aparatului de specialitate al primarului, preferati numirea unor functionari care sunt subordonati politicului si nu apara interesele cetatenilor. Dovada fiind raportele Curtii de Conturi, procesele pierdute, faptul ca societatile comerciale din subordinea CL sunt aproape falimentare, gradul de indatorare este mare, orasul este plin de rampe de gunoi iar strazile sunt nematurate si neiluminate, nu puneti in aplicare toate sentintele definitive etc.

Pana in prezent nu am calitate de suspect, inculpat in vreun dosar penal, spre deosebire de unii sefi din cadrul primariei Timisoara. Acestia nu sunt hartuiti, cercetati disciplinar in schimb sunt mentinuti pe functii iar eu care respect legislatia sunt discriminata.

Am dreptul la un loc de munca lipsit de acte de hartuire morala, cu atributii legale .

Ce urmeaza sa mai puna la cale sefii obedient, impotriva mea, ca sa-i mentineti pe functii in continuare?

Daca nu stopati aceste ilegalitati si daca voi continua sa fiu discriminata, hartuita, denigrata, voi actiona in instanta si voi sesiza parchetul”, a scris Mirela Toc.

Comentarii

comentarii