Acasă Actualitate Angajații din Primăria Timișoara vor învăța de la experți italieni cum să...

Angajații din Primăria Timișoara vor învăța de la experți italieni cum să reabiliteze energetic clădiri. Se pot înscrie și alte persoane interesate

DISTRIBUIȚI

Reprezentanții Primăriei Municipiului Timișoara anunță că, în cadrul proiectului „PadovaFIT Expanded” va fi organizat, între 28 martie și 6 aprilie, „Cursul pentru facilitatori comunitari/condiminiali”. Este vorba, practic, despre șase întâlniri între experți din Padova și cursanți. La primele cinci vor participa numai angajații primăriei, dar în ultima se pot înscrie și alte persoane interesate. Proiectul mai are, de asemenea, și alți parteneri din Italia, Belgia, România și Bulgaria.

Detalii puteți găsi în următorul comunicat al Primăriei Timișoara, semnat de Ella Anca Șipețan, manager de proiect:


Cu privire la activitățile Proiectului  „PadovaFIT Expanded” – „Expanding PadovaFIT! Home Solutions” ID 847143, finanţat în cadrul Programului Horizon 2020 care continuă, prin intermediul CURSULUI PENTRU FACILITATORI COMUNITARI / CONDOMINIALI pe tema reabilitării energetice a clădirilor, ce se va desfășura în perioada 28 martie – 6 aprilie 2022.

Municipiului Timişoara este partener al Proiectului „PadovaFIT Expanded” – „Expanding PadovaFIT! Home Solutions” ID 847143, finanţat în cadrul Programului Horizon 2020, având ca parteneri de proiect: Commune di Padova (Italia) – Lider de proiect, Universitatea Comercială LUIGI BOCCONI (Italia), Sinloc – Sistema Iniziative Locali SpA (Italia), SOGESCA s.r.l. (Italia), Forum per la Finanza Sostenabile (Italia), CLIMATE ALLIANCE (Belgia), Municipiul Timișoara (România) și  Agenția pentru Energie din Plovdiv (Bulgaria).

Proiectul vizează extinderea bunelor practici ale municipalității Padova – PadovaFIT – ca soluții pentru eficientizare energetică în clădirile rezidențiale și operaționalizarea unor structuri de tip ghișeu unic – „One-Stop-Shop” în Romania și Bulgaria, țări în care să fie transferate cunoștințele și soluțiile care constituie bune practici ale Municipalității Padova.

Activitățile proiectului se circumscriu ideii de tranziție către eficiență energetică și sustenabilitate în sectorul rezidențial (clădiri private și condominii). De asemenea, proiectul se referă la prioritatea „EE-02-2018: Servicii integrate de reabilitare energetică a locuințelor, „Construirea unui viitor cu un nivel redus de emisii de carbon, reziliență  la schimbările climatice: o energie sigură, curată și eficientă”. În mod special, proiectul este conturat în jurul provocării date de faptul că, deși renovarea/reabilitarea energetică a clădirilor vine cu o valoare adaugată considerabilă față de construcția de clădiri noi și aduce avantaje multiple pentru proprietarii de clădiri, ocupanți și întreaga comunitate în ansamblu, în sectorul rezidențial privat, mulți promotori de proiecte (inclusiv autoritățile publice) nu dispun de suficientă competență și capacitate tehnică, administrativă și financiară de a elabora, implementa și finanța un proiect integrat, ambițios de eficientizare energetică integrată a locuințelor.

CURSUL PENTRU FACILITATORI COMUNITARI / CONDOMINIALI pe tema reabilitării energetice a clădirilor, ce se va desfășura în perioada 28 martie – 6 aprilie 2022, parte integrantă din proiectul „PadovaFIT Expanded” – „Expanding PadovaFIT! Home Solutions”, are drept scop formarea unor facilitatori pentru promovarea activă a implementării intervențiilor de recalificare energetică a clădirilor și o mai bună gestionare și ghidare a proceselor de luare a deciziilor care stau la baza proiectelor de renovare a fondului de clădiri existent.

Totodată, în cadrul proiectului se va crea Ghișeul Unic (One-Stop-Shop), ce va fi dezvoltat ca parte a aparatului administratiei publice locale, componentă din Serviciului Informare și Consiliere Cetățeni – Direcția Relații Comunitare, practic unul din ghișeele deja existente la camera 12 și va fi dedicat acestui scop.

Cursul de formare este dedicat specialiștilor din aparatul de specialitate al Primăriei care intră în contact cu solicitările cetățenilor, a asociațiilor de proprietari și a diverșilor specialiști și are drept scop înțelegerea provocărilor întâmpinate și prezentarea unor soluții practice pentru o mai bună colaborare atât în interiorul instituției, cât și cu cei care se adresează pe acest subiect insituției.

Cursul este propus pentru o perioada de 6 zile. Primele 5 zile sunt dedicate aparatului de specialitate al Primăriei Municipiului Timișoara, urmând ca ultima zi să fie deschisă și publicului larg. Cursul va avea loc online. Tema generală este EFICIENTIZAREA ENERGETICĂ A IMOBILELOR.

PERSOANELE INTERESATE SĂ PARTICIPE ONLINE în data de 06 aprilie 2022 LA MASA ROTUNDĂ PE ACEASTĂ TEMĂ, ÎN CADRUL SESIUNII DESCHISE CELOR INTERESAȚI, începînd cu orele 09,00 (cca 3 ore 30 min) pot pune întrebări strict legate de subiectul abordat, atât aparatului de specialitate al Primăriei Municipiului Timișoara, cât și colaboratorilor invitați – experțil tehnici direct implicați, specialiști de profil, agenți financiari și reprezentanți ai asociațiilor de locatari din Municipiul Timișoara.

Cei interesați sunt rugați să transmită solicitarea de a participa până la data de 30.03.2022, pentru definitivarea listei de participanți la eveniment. Rugăm să ne transmiteți datele de contact ( NUME, PRENUME, reprezentând PERSOANA FIZICĂ / JURIDICĂ, TELEFON MOBIL și EMAIL, precum și datele de contact ale firmei pe care o reprezentați) și faptul sunt de acord să completeze formularul GDPR ce le va fi transmis. Aceste date sunt cu caracter confidențial, fiind etape necesare și obligatorii pentru a se transmite link-ul pentru participarea pe platforma ZOOM.

Solicitarea se va transmite prin corespondenţă electronică, pe adresa ella.sipetan@primariatm.ro sau victor.birda@primariatm.ro.

 

Comentarii

comentarii