Acasă Actualitate Angel Păcurar vrea să reînvie proiectul claselor de mecanici de avioane, la...

Angel Păcurar vrea să reînvie proiectul claselor de mecanici de avioane, la Timişoara

DISTRIBUIȚI

pacurarUn proiect inedit, demarat în 2011, de Inspectoratul Şcolar Timiş,  ce viza înfiinţarea mai multor clase în care să fie pregătiţi mecanici de aeronave şi tehnicieni în instalaţii de bord, a fost aproape abandonat. Angel Păcurar, directorul adjunct de la Grupul Şcolar Auto, vrea să reînvie acum proiectul futurist aproape uitat. În 2011, Colegiul Tehnic „Regele Ferdinand I” avea pregătit tot pentru a da drumul proiectului de introducere a aeronauticii în şcoli. Rezultatul a fost înfiinţarea unei singure clase de mecanici de aeronave, care a fost sortită eşecului, din cauza unei promovări inexistente.

Oprea şi Funeriu vroiau clase de aeronautică la Timişoara

În 2011, pe vremea când Angel Păcurar era director la Colegiul Tehnic „Regele Ferdinand I”, a fost foarte aproape să înfiinţeze mai multe clase de tehnicieni în aviaţie şi tehnicieni în instalaţii de bord. A ajuns să-i convingă şi pe doi miniştri, Funeriu, de la Educaţie şi Oprea, de la Apărare, de utilitatea înfiinţării unor astfel de clase. Visul frumos s-a destrămat imediat după ce Angel Păcurar a fost înlocuit din funcţia de director de la „Regele Ferdinand I”. În urma lui s-a creat o clasă de tehnicieni de aviaţie. „Ideea celor de la Carpatair, de a crea clase de tehnicieni de aeronave şi tehnicieni în instalaţii de bord, era una excelentă. În 2011, aveam aproape totul pregătit pentru a crea două clase. Am reuşit să obţin şi aprobarea pentru cedarea de către Aeroportul Internaţional Timişoara a două avioane MIG 25 casate şi a unui elicopter mic”, povesteşte Angel Păcurar.

Meserii bănoase…

Directorul adjunct de la Grupul Şcolar Auto vrea acum să repună pe tapet problema claselor de Aeronautică la Timişoara. Cele mai mari avantaje le-ar avea absolvenţii unor astfel de clase. „Un tehnician de aviaţie ar face patru ani pregătirea la noi şi alţi patru ani pregătire la Carpatair. Salariul mediu al unei astfel de calificări în România este de aproximativ 8.000 de lei. Nici tehnicienii în instalaţii de bord nu câştigă puţin. Salariul acestora se apropie de 2.000 de lei. Nu se poate ca astfel de clase să nu aibă căutare. Sunt zeci de părinţi care mă sună şi acum că şi copilul lor vrea să urmeze o astfel de clasă”, spune Angel Păcurar.

Comentarii

comentarii