Acasă Actualitate Apă caldă după program, la Timişoara?

Apă caldă după program, la Timişoara?

DISTRIBUIȚI

Colterm vrea să ne reamintească de „Epoca de aur”…
Timişoara este oraşul în care s-a aprins prima scânteie a revoluţiei din 1989. Timişoara a fost printre primele oraşe care după 1990 au avut apă la robinet 24 de ore din 24. Ei bine, iată că după 20 de ani de la revoluţie, Timişoara, care, în opinia multora este un oraş de cinci stele, ar putea avea apă caldă cu program.

80 de milioane datorii către OMV Petrom

Aurel Matei, directorul Colterm, spune despre compania pe care o conduce că are probleme financiare şi nu îşi mai permite luxul de a furniza timişorenilor apă caldă non stop. "În momentul de faţă, avem 80 de milioane lei  datorii către OMV Petrom, pentru neplata facturilor la gaz. Aceste datorii au fost acumulate în perioada decembrie 2009 – aprilie 2010. Nu am fi ajuns niciodată în această situaţie, dacă am fi primit subvenţiile de la stat şi de la primărie. Pot să vă spun că de la guvern trebuia să primim 51 de milioane de lei, din care am primit doar 43%, iar de la Primăria Timişoara trebuia să primim 57 de milioane de lei, dar consilierii locali au aprobat o sumă de doar 25 de milioane, din care am primit mai puţin de jumnătate”, spune directorul Colterm, Aurel Matei. Dacă cei de la OMV vor scădea debitul la gaz la jumătate, timişorenii vor avea program la splălat. Programul de furnizare a apei calde va fi următorul: de luni până vineri vom avea apă caldă între orele 6 şi 9 dimineaţa şi între 17 şi 23:30 iar sâmbăta, duminica şi de sărbătorile legale se va furniza apă caldă între orele 8- 11:30 şi 18-23:30.

Prămăria dă vina pe prefect

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Timişoara, Flavius Boncea, spune că s-a ajuns la această situaţie pentru că prefectul judeţului a atacat proiectul de hotărâre prin care se dorea mărirea preţului la gigacalorie. “Noi am virat către Colterm mai bine de jumătate din cele 25 de milioane, bani pe care îi avem prevăzuţi în bugetul pe anul 2010 pentru Colterm. Probabil s-a ajuns în această situaţie pentru că prefectul judeţului Timiş a atacat în contencios proiectul de hotărâre prin care consilierii locali aprobaseră mărirea preţului la gigacalorie", spune Flavius Boncea.

Mircea Băcală: “Acel proiect de hotărâre era ilegal"

Prefectul judeţului Timiş, Mircea Băcală, spune că incredibila situaţie de la Colterm a apărut din cauza managementului defectuos în care a fost condusă această regie în ultimii ani. “Eu cred că s-a ajuns la această măsură extremă din cauza investiţiilor proaste, care s-au făcut în timp la Colterm. Cei de aici şi-au făcut hotel, sediu nou, au cumprat terenuri, au ţinut o echipă de fotbal, normal că nu mai sunt bani. Cât despre proiectul de hotărâre votat de consilierii locali, privind mărirea preţului la gigacalorie, pot să vă spun că am atacat acest proiect pentru că era ilegal. Personal nu mă simt vinovat de situaţia de la Colterm”, spune prefectul judeţului Timiş, Mircea Băcală

Timişoara ar putea ajunge de râsul vecinilor din Arad şi Reşiţa

Probabil, mulţi se întreabă care este situaţia în Regiunea de Vest. Ei bine, la Arad, la doar 60 de kilometri de Timişoara, lucrurile merg strună. Arădenii au apă caldă non stop şi asta nu de ieri de azi, ci imediat după revoluţia din 1989. Purtătorul de cuvânt al primăriei Arad, Corina Drăghici, spune că, în momentul de faţă, la Arad sunt 35.000 de mii de apartamente care au apă caldă la robinet non stop. “La Arad este apă caldă non stop”, spune râzând purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad. „Nu pot să cred că îmi adresaţi astfel de întrebări. Cum, la Timişoara o să fie apă caldă la program?”, ne-a întrebat mirată Corina Drăghici. La Reşiţa, în judeţul Caraş-Severin, situaţia este la fel ca şi la Arad: şi aici oamenii au apă caldă non stop, ei nemaiavând apă la program de foarte mulţi ani. Şi, uite aşa, oraşul nostru drag, Timişoara, ar putea ajunge în scurt timp de râsul ţării.

Comentarii

comentarii