Acasă Actualitate APM și ISJ au demarat Săptămâna europeană a mobilităţii, la Timișoara! 16...

APM și ISJ au demarat Săptămâna europeană a mobilităţii, la Timișoara! 16 școli implicate din Timiș

278
DISTRIBUIȚI

Agenția pentru Protecția Mediului Timiș a demarat în plin Săptămâna europeană a mobilităţii 2021, la Timișoara, împreună cu mai multe unități școlare, printre care amintim Liceul Sportiv, Școala Gimnazială nr. 19 ”Avram Iancu” sau Școala gimnazială nr. 30. Activitățile au loc cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Timiș.

Cu mult profesionalism și dăruire, profesorii de la Liceul cu Program Sportiv Banatul au angrenat în campania de mobilitate peste 300 de elevi, în următoarele activități sportive:crosul mobilității – 1000 m, fotbal, meci demonstrativ, box, meci demonstrativ băieți/fete, handbal, meci demonstrativ fete/băieți, tir(pentatlon)–activitate demonstrativă, iar la final a fost festivitatea de înmânare diplome

Evenimentul a fost susținut de către Inspectoratul Școlar Timiș. La eveniment, a participat și dr. Gașpar Ioan-Dan, care este un promotor al mișcării pentru sănătate.

Sloganul manifestărilor este „Fă mișcare. Rămâi sănătos!”.

Și elevii de la Liceul Teoretic “Grigore Moisil” Timișoara au spus ”Da!” campaniei de mobilitate, demarata de Agenția pentru Protecția Mediului Timiș. Elevii au aflat informații despre mobilitatea durabilă și despre importanța mișcării pentru sănătate. A urmat un program sportiv în curtea școlii. Felicitări și mulțumiri elevilor și doamnei prof. Mihaela Diaconescu.

Astfel, elevii de la Școala nr. 19, coordonați de prof. Liliana Babă de la Palatul Copiilor din Timișoara și învățătoare Liliana Acimov au început campania desenând inimioare pentru mișcare și sănătate.

De asemenea, elevii de la Școala gimnazială Nr. 30 din Timișoara, sub coordonarea doamnei prof. Liliana Babă de la Palatul Copiilor din Timișoara au spus Da campaniei de mobilitate, demarata de Agenția pentru Protecția Mediului Timiș. În prima parte a zilei, elevii au aflat informații despre mobilitatea durabilă și despre importanța mișcării pentru sănătate. Sub îndrumarea doamnelor învățătoare, elevii au pregatit un banner, pe care au expus desene cu sportul lor preferat.A urmat un program sportiv în curtea școlii.

”Felicitări și mulțumiri elevilor și doamnelor profesoare implicate în campanie. Felicitări și mulțumiri elevilor și profesorilor de la LPS Banatul: Flavius Nastor, Ion Mihai, Ramona Roman și Marcel Grigorescu, precum și tuturor cadrelor didactice implicate. Mulțumim tuturor școlilor implicate ”, este mesajul APM Timiș.

Săptămâna europeană a mobilităţii este o iniţiativă a Comisiei Europene, marcată în fiecare an între 16 şi 22 septembrie, care susţine utilizarea mijloacelor de transport nepoluante, a transportului public de către toată lumea, ca o soluţie de mobilitate eficientă, cu tarife accesibile şi cu emisii scăzute. Pe lângă transportul public în comun, este încurajat transportul public activ şi nemotorizat, cum ar fi deplasările pe jos şi cu bicicleta, care joacă un rol important în amplificarea incluziunii sociale şi a stării de bine.

Agenţia pentru Protecţia Mediului Timiş (APM Timiș) se alătură campaniei de mobilitate, prin organizarea de activități educative de informare, activități sportive şi recreative care promovează mișcarea pentru sănătate și utilizarea mijloacelor de transport nepoluante, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Timiș şi 16 unităţi de învăţământ din judeţul Timiş.

Este vorba de Palatul Copiilor Timişoara, Liceul cu Program Sportiv Banatul, Liceul Teoretic Special IRIS din Timişoara, Liceul Teoretic Moisil Timişoara, Liceul de Arte Plastice Timişoara, Liceul de Arta “Ion Vidu” Timişoara, Colegiul Naţional Bănăţean, Liceul Tehnologic de Silvicultură şi Agricultură “Casa Verde”, Şcoala Gimnazială nr.13 Timişoara, Şcoala Gimnazială nr.16 Timişoara, Şcoala Gimnazială nr.19 “Avram Iancu” din Timişoara, Școala Gimnazială Nr.21 din Timişoara, Şcoala Gimnazială nr.30 din Timişoara, Şcoala Gimnazială Satchinez, Grădiniţa PP Nr.23 Timişoara, Grădiniţa PP Nr.32 Timişoara.

Pe toată durata campaniei 16-22 septembrie 2021, în fiecare şcoală participantă se vor organizează evenimente pe tema : Fă mișcare. Rămâi sănătos!

 

Comentarii

comentarii