Acasă Cultura Apocalipsa elefantului alb, timp de o lună, la Comenduirea Garnizoanei Timișoara

Apocalipsa elefantului alb, timp de o lună, la Comenduirea Garnizoanei Timișoara

783
DISTRIBUIȚI

Apocalipsa elefantului alb va avea loc, timp de o lună, în perioada 5 august – 5 septembrie, la Comenduirea Garnizoanei din Piața Libertății nr. 5 Timișoara, curatori – Mălina Ionescu, Denise Parizek și Mirela Stoeac Vlăduți.

Evenimentul este organizat de Meta Spațiu Timișoara & Sepale, în parteneriat Casa Artelor – Direcția Județeană pentru Cultură Timiș, kinema ikon, 12-14 contemporary, Complexul Muzeal Arad.

“Apocalipsa elefantului alb” este o cercetare asupra momentului pe care îl traversăm, definit de o schimbare completă de paradigmă. Schimbarea este în același timp inevitabilă și necesară – din puncte de vedere diferite, dar, convergent, ea este, simultan, consecință și soluție.
Un astfel de discurs va include în mod necesar mai multe direcții, aparent contradictorii, de la cele care acuză dispariția – și necesitatea păstrării – unor valori, până la cele care deplasează perspectiva din exterior în interiorul unei realități / serie de realități virtuale.

Critic sau contemplativ mai curând decât narativ, parcursul expozițional se articulează din mai multe ipostaze ale transformării, concentrat în jurul unui nucleu de demersuri artistice care identifică soluții în forme de activism social, ecologic și pedagogic sau dimpotrivă, într-o zonă a ficțiunii, a speculației și a explorării granițelor cu un metavers care este în același timp extensie și alternativă.

 

Comentarii

comentarii