Acasă Eveniment Aproape 30 de migranți, descoperiți în noapte de miercuri spre joi, la...

Aproape 30 de migranți, descoperiți în noapte de miercuri spre joi, la Nădlac, ascunși printre piese auto și termopane

1200
DISTRIBUIȚI

În noaptea de miercuri spre joi, poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat, ascunşi în două autoutilitare conduse de un turc şi un bulgar, 28 de cetăţeni străini – 24 sirieni, doi turci și doi egipteni – care au încercat să treacă ilegal graniţa în Ungaria.

Primul autoturism în care erau ascunși migranții a fost oprit în seara zilei de miercuri, în jurul orei 23.00, Un bulgar, aflat la volanul unei autoutilitare Iveco, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară. În urma controlului, au fost descoperite ascunse, în zona destinată transportului de marfă, în interiorul mai multor rame de tâmplărie PVC, şase persoane.

„Cei şase cetățeni străini au fost preluați și transportați la sediul Sectorului P.F. Nădlac, pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că este vorba despre cinci adulţi şi un minor, cetăţeni din Siria, Egipt şi Turcia. Cei cinci bărbaţi au vârste cuprinse între 24 şi 41 ani, iar minorul are 16 ani. Şi în acest caz persoanele doreau să ajungă vestul Europei”, transmit reprezentanții Poliției de Frontieră.

Al doilea autoturism a fost oprit după câteva ore, joi, la ora 01.30, când, tot pe la Punctul De Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, conducând o autoutilitară marca Iveco, înmatriculată în Turcia. Acesta transporta piese auto pe ruta Turcia-Germania.

În urma efectuării controlului de frontieră, au fost descoperite ascunse în zona destinată transportului de marfă, printre marfa transportată, 22 de cetăţeni străini. „Persoanele au fost preluate și transportate la sediul Sectorului P.F. Nădlac, pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că este vorba despre 22 de cetăţeni sirieni, doi minori şi douăzeci de bărbaţi, adulţii având vârste cuprinse între 18 şi 46 ani, iar minorii având vârstele de 15 şi 14 ani. Bărbații au declarat că doreau să ajungă în state din vestul Europei”, mai transmit reprezentanții Poliției de Frontieră.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru şoferi şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii străini, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun, asigură aceștia.

Comentarii

comentarii