Acasă Actualitate Aproape un milion de lei, strânși prin programul Oxigen pentru Timișoara. Vor...

Aproape un milion de lei, strânși prin programul Oxigen pentru Timișoara. Vor fi cumpărate, în total, 250 de concentratoare de oxigen, 500 de pulsoximetre și alte echipamente și consumabile

DISTRIBUIȚI

Pe 4 decembrie, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a prezentat ultimele noutăți privind programul Oxigen pentru Timișoara, prin care, din banii donați de timișoreni, Fundația Comunitară Timișoara s-a angajat să cumpere concentratoare de oxigen, pulsoximetre și instalații de oxigen. Acestea ar urma să ajungă la Spitalul „Victor Babeș”, de unde să poată fi trimise, după nevoie, și la pacienții infectați cu SARS-CoV-2 tratați la domiciliu.

Până acum, din câte spune Fritz, s-au strâns 930.000, încă din primele două săptămâni de la lansarea programului. Până acum, au fost achiziționate 75 de concentratoare, 500 de pulsixometre și două instalații profesionale de oxigen. În perioada următoare, ar urma să fie cumpărate și alte 175 de concentratoare de oxigen.

„Acum câteva săptămâni, medicii ne-au cerut ajutorul. Trebuia urgent găsită o soluție de tratament la domiciliu pentru pacienții cu forme medii de COVID-19, sub supravegherea medicului de familie, astfel încât spitalele să își poată concentra resursele pentru salvarea vieții pacienților cu forme severe.

Am chemat atunci societatea civilă timișoreană să venim în sprijinul semenilor noștri și al spitalelor. Așa s-a născut proiectul Oxigen Pentru Timișoara. Acest proiect al solidarității și-a pus ca obiectiv să achiziționeze aparatură medicală necesară în terapia cu oxigen pentru pacienții cu simptome medii și a celor aflați în convalescență. Deoarece limitările legale împiedică administrația locală să aloce direct aparatura salvatoare, am găsit în societatea civilă parteneri de nădejde.

Răspunsul vostru, al comunității, a fost fabulos. 11 companii și 173 persoane fizice au donat 930.000 lei în numai 2 săptămâni de la inițierea proiectului. Din aceste donații au fost deja achiziționate 75 concentratoare, 500 pulsoximetre și 2 instalații de oxigen profesionale și accesoriile necesare oxigenoterapiei pacienților COVID-19, de către Fundatia Comunitara Timisoara, parteneră strategică în proiect. Urmează ca în următoarele 2 săptămâni să mai fie achiziționate încă 175 concentratoare și consumabilele necesare”, scrie Fritz, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Planul după care vor fi tratați la domiciliu pacienții COVID-19, inclusiv cu ajutorul dispozitivelor achiziționate, urmează să fie definitivat cât de curând. Următorul pas, din câte spune Fritz, este să fie finalizat planul operațional după care vor fi alocate echipamentele. La nevoie, mai atrage atenția primarul, partenerii municipalității în acest proiect vor continuă să ofere sprijinul necesar. „Mulțumesc cu toată căldura comunității locale pentru implicarea incredibilă și pentru donațiile strânse într-un timp atât de scurt!”, spune Dominic Fritz.

Partenerii din societate civilă care s-au alăturat până acum programului Oxigen pentru Timișoara sunt: Fundația Comunitară Timișoara, Alergotura, Asociația Banat IT, Vă ajutăm din Timișoara, Fundația Județeană pentru Tineret, ASU Politehnica Timișoara, Centrul Cultural PLAI, MadebyAliosha, AnticovidTM, CivicTM, Civicultura, Code for Romania, RescueTM, Școala Mamei Junior, VentilaTM.

În același timp, companiile care au oferit donații sunt: Agricola San Giorgio, Acumen Development, Adient SRL, Aquatim, Asociația Pentru Relații Comunitare, Cerealcom Timiș, Dialogdata, Flex România, Instapage, Profi România, Sanswiss SRL, Visma.

Mai multe date despre proiect și „roadele solidarității timișorene, după cum spune Fritz, se găsesc pe site-ul https://oxigen.primariatm.ro.

Comentarii

comentarii