Acasă Actualitate Arestat de mascaţi pentru trafic de ţigări

Arestat de mascaţi pentru trafic de ţigări

340
DISTRIBUIȚI

Descinderile din Vama Naidăş i-au cam lăsat pe cărăşeni fără ţigări pe piaţa neagră. Acestea sunt căutate de fumători, fiindcă preţul este maxim 7 lei, faţă de 12 lei cât este un pachet în comerţ.
Ultimele descinderi i-au speriat rău pe contrabandiştii de ţigări – astfel încât, la această dată, se poate spune că pe piaţa neagră este criză. Cu toate acestea, vânzătorii la negru care mai au marfă pe stoc vând cu ,,livrare la domiciliu” în Reşiţa. Adică, doritorul – om de încredere – dă un telefon vânzătorului, căruia îi transmite codat că are nevoie de ţigări. De cele mai multe ori, acesta cere câte o cutie de „grisine”, adică un cartuş. În schimb, de pe stradă au dispărut în totalitate vânzătorii. Mai ales că, şi joi, la Reşiţa au fost descinderi ale mascaţilor. Aceştia au vizat vânzătorii de ţigări- în colimatorul lor căzând un individ din Micro III de pe Bulevardul Republicii, care avea în maşina din faţa blocului peste 50 de cartuşe cu ţigări de provenienţă sârbească, dar şi 7000 de lei şi alte câteva sute de euro.
Percheziţia a continuat în apartamentul traficantului de unde au plecat cu patru genţi mari pline cu ţigări Tokadore.  În rest, ceva – ceva ţigări se mai vând în Piaţa Reşiţa Sud şi în cartierul Muncitoresc- un fief al ţiganilor din Reşiţa, dar cu multe măsuri de precauţie. Nu sunt serviţi decât cei cunoscuţi iar plasarea ţigărilor se face după metoda ,,banii îi dai la acela iar ţigările le iei de la celălalt”.
„În urma percheziţiilor efectuate dar şi din autoturismul bărbatului a fost ridicată în vederea cercetărilor cantitatea de 82 240 ţigarete de provenienţă din Republica Serbia, în valoare de aproximativ 37 000 de lei, precum şi suma de 8000 lei şi 50 euro, bani proveniţi din comercializarea ţigărilor netimbrate. În cauză poliţiştii au întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi deţinere în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse  marcării fără a fi marcate, peste limita a 10 000 ţigarete. M.N. a mai fost depistat şi cu alte ocazii comercializând sau transportând produse din tutun de contrabandă.
Prejudiciul în cadrul acestui dosar se ridică la peste 50 000 de lei, reprezentând taxe şi accize datorate bugetului de stat. Bărbatul a fost reţinut pentru o perioadă de 24 ore, urmând a fi prezentat parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin cu propunere de arestare preventivă”, spune agentul Ancuţa Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraş-Severin.

Comentarii

comentarii