Norme și standarde privind producția, procesarea, comercializarea și distribuția alimentelor
Măsuri de control și supraveghere a igienei și siguranței alimentare – aspecte esențiale pentru protecția sănătății consumatorilor
Printre principalele aspecte reglementate de pachetul legislativ privind igiena alimentară se numără: condițiile de igienă în unitățile de producție și comercializare a alimentelor, implementarea buletinelor de analize și certificări de calitate, etichetarea corectă a alimentelor, controlul și monitorizarea lanțului de aprovizionare alimentară, gestionarea deșeurilor alimentare, asigurarea trasabilității alimentelor, precum și stabilirea sancțiunilor pentru nerespectarea normelor igienice.
Agenda evenimentului:
Ora 9.45 – 10.00 Înregistrarea participanților
10.00 – 10.15 Mesaje de bun venit
10.15 – 11.00 Implementarea procedurilor bazate pe principiile HACCP și flexibilitatea cu privire la implementarea unor asemenea proceduri; GHIDURI DE BUNE PRACTICI – prevederi legislative și proceduri pentru micii producări și agenții economici
Prezintă specialiști DSVSA:
- Dr. Flavius NICOARĂ, Director Executiv
- Dr. Corina PĂDURARIU, Consilier BAITGAIE
11.00 – 11.45 Măsuri de inspecție privind condițiile igienico-sanitare pentru domeniul HoReCa; Condițiile de avizare și circyite igienico-sanitare în unitățile publice alimentare, unitățile de învățământ publice și private, saloane de înfrumusețare etc.
Prezintă specialiști DSP Timiș:
- Dan Laurențiu COJOC, Inspector Superior, Serviciu Control în Sănătate Publică
- Conf.dr.Corneluța FIRA-MLĂDINESC, medic primar igienă, Șef Compt. Evaluare Factori de Risc din Mediul ți Viața în Muncă
- Asist.univ.dr. Ionuț CĂPRARU, medic șef în cadrul Dept. Supraveghere în Sănătate Publică, Președinte Comisia de Examinare
11.45 – 12.30 Sesiune de întrebări și răspunsuri
Evenimentul are loc pe data de 16 aprilie 2024, ora 10.00, la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din Timișoara, B-dul Eroilor de la Tisa nr.22, Sala Banat (etaj 1).
Participarea este gratuită și se face pe bază de înscriere.
Link de înregistrare: https://www.cciat.ro/formular/index.php?cdx=des
Comentarii
comentarii