Acasă Politica Aşteptările domnului deputat Andea: Stânga vrea voturile Dreptei în turul doi de...

Aşteptările domnului deputat Andea: Stânga vrea voturile Dreptei în turul doi de la Prezidenţiale

390
DISTRIBUIȚI

petru-andea-deputatMiza Prezidenţialelor din noiembrie pentru candidaţi şi partidele care-i susţin par să fie atât de mari încât fiecare şi-ar dori să ajungă în turul doi, iar atunci să le vină ajutor din partea Dreptei politice. Cel puţin, aşa gândeşte şi deputatul Petru Andea, care se bazează pe calcule personale care-i dau speranţe că Victor Ponta se va muta la Cotroceni.

În primul tur, universitarul social-democrat crede că Victor Ponta va obţine în jur de 37,5%, urmat de candidatul ACL, Klaus Iohannis, cu un scor apropiat de 30% şi consideră că această diferenţă de scor se va menţine şi în turul doi.
„Fac o analiză ca inginer. Este de aşteptat ca în turul doi diferenţa să se păstreze. Electoratul de Dreapta va fi dezamăgit pentru că sunt candidaţi ai Dreptei care nu vor pătrunde în turul doi şi va descuraja o parte a alegătorilor, iar acest electorat (al perdanţilor primului tur, n.r.) nu se va duce în turul secund în monobloc către Klaus Iohannis. Ca urmare, scăderea electoratului Dreptei şi împărţirea lui între cei doi candidaţi va face ca diferenţa aceasta din primul tur, în linii mari, să se menţină. Cred că pe domnul Ponta îl putem considera câştigător, de pe-acum. Cel puţin în turul I; casă nu spun că, după părerea mea, şi în turul doi”, spune Petru Andea. După o campanie atât de efervescentă în evenimente, mai ales în anchete la DNA, Petru Andea nu crede că ar mai putea interveni ceva care să producă dizlocări esenţiale în masa electorală, opţiunile lor pentru un anumit candidat fiind deja cristalizate.
„Mai sunt patru zile de campanie electorală. Practic, aproape toată muniţia electorală a fost consumată. Este greu de crezut că în aceste zile, chiar dacă ar fi aruncate petarde, electoratul ar mai putea fi sensibil influenţat. Atât de multe şocuri electorale au fost aruncate în ultimul timp pe piaţă încât, după părerea mea, electoratul este deja vaccinat, opţiunile sunt destul de bine conturate şi ele se reflectă şi în sondajele de opinie”, crede Andea.
Pe plan local, deputatul speră ca ţinta de 33% a opţiunilor de vot ale timişenilor să se atingă, iar în turul final, să se obţină chiar 50% plus 1 vot, în favoarea lui Victor Ponta.
Voturile Dreptei sunt râvnite, nu doar de PSD, ci şi de alţi participanţi în cursa pentru Cotroceni, precum Elena Udrea, candidata PMP care considera, la rândul ei, că electoratul PNL şi cel al PDL ar trebui să o susţină pentru a ajunge în turul doi, unde este convinsă că l-ar „bate” pe Victor Ponta, ceea ce, în opinia ei, nu ar putea reuşi candidatul ACL, Klaus Iohannis.
„Categoric, aş cere sprijinul PNL (în primul tur, n.r.). Dacă într-adevăr cei de la PNL vor să învingă PSD şi vor să-l învingă pe Victor Ponta, ar trebui să sprijine candidatul care chiar îl poate învinge. (…).Cred că electoratul PNL, al PDL, ar trebui să mă susţină. Astăzi sunt candidatul care vine de pe locul trei şi tinde să intre în turul doi şi de aceea speranţa mea este că tot electoratul de opoziţie, care nu vrea PSD la Cotroceni, la guvernare în teritoriu, va veni alături de mine şi mă va sprijini să-l înfrunt pe Victor Ponta în turul doi”, era solicitarea Elenei Udrea, la recenta sa vizită de campanie la Timişoara.

Comentarii

comentarii