Acasă Actualitate atFabrika – primul restaurant de tip Fresh Market din România, deschis în...

atFabrika – primul restaurant de tip Fresh Market din România, deschis în Iulius Mall

DISTRIBUIȚI

DSC 0344Un concept de restaurant şi-a deschis uşile spre a satisface toate poftele şi curiozităţile culinare. Localul este gândit precum o mică „uzină” utilată cu tehnologie de ultimă generație în care se lucrează la “foc continuu”. Aici inventăm, creăm, producem. Aici Fabrikăm ca într-o uzină. Tot procesul este intern. Vrem să desființăm ideea de paste la cutie. Vrem ca omul să vadă cum sunt preparate în mașina de făcut paste făinoase. Vrem ca pâinea pe care o mănâncă să fie a locului, proaspăt scoasă din cuptor, mirosind a pâine. Pentru că mâncarea este o emoție. Trebuie gătită și servită corect, declară Ciprian Tătaru și Tudor Marcu, doi dintre cei mai pasionaţi Chefi din România.
Ideea din spatele acestui loc este simplă: un atelier de gătit în care accentul se pune pe transparență și totodată pe prospeţimea alimentelor alese din Fresh Market-ul din interiorul localului.
Zona de selecție a alimentelor este împărţită în mai multe secții printre care cea de fructe și legume, carmangeria, brutăria și vitrina-caldă.
În sectorul de fructe şi legume se pot prepara sucuri naturale prin presare la rece. Un proces performant prin care sucul este extras astfel încât să ofere mai mulți nutrienți și mai multe fibre decât un suc făcut cu un storcător centrifugal.
În sectorul carmangerie specialitățile stau la dispoziţia cumpărătorilor. După ce clienţii şi-au ales carnea, aceasta este trimisă spre bucătar și gătită în funcție de preferințele fiecăruia. Găsim aici delicatese precum mușchi de vită de Uruguay, delicatese italiene, prosciutto di Parma sau bresaola. Brutăria se face remarcată prin specialităţile de panificaţie create după rețete proprii și coapte în cuptoare performante.
De asemenea restaurantul merge şi pe ideea de food-to-go, asta pentru că există şi posibilitatea pregătirii “pe loc” a unui sandwich, ce poate fi ambalat şi pus la pachet. În departamentul “vitrina caldă” specialităţile deja pregătite sunt păstrate proaspete pentru cei care doresc să consume alimente sănătoase, însă nu au prea mult timp la dispoziţie să stea în local.
“Ideea acestui local a venit din dorinţa noastră de “mâncare bună” şi din sinceritatea faţă de nevoia de a mânca sănătos. Am călătorit mult, am “cules” idei. Toate s-au conturat frumos într-un concept. Localul este gândit ca un Fresh Market de unde poți să îţi alegi orice. Aici nu avem ospătari, clienții își aleg singuri produsele, noi le pregătim, iar la final îşi ridică singuri comanda. Nu ai stresul chelnerului.”, declară proprietarii restaurantului.
Localul este deschis de la ora 8.00 până la ora 00.00. În funcţie de momentele zilei, restaurantul se transformă dintr-un spaţiu al micului dejun, într-un spaţiu în care se poate servi cina, sau un loc în care oamenii se pot întâlni, ca într-un pub, să savureze o bere. Adresa localului: Iulius Mall

Comentarii

comentarii