Acasă Administraţie Au început lucrările la Centura de Sud a Timișoarei

Au început lucrările la Centura de Sud a Timișoarei

1690
DISTRIBUIȚI

În cursul dimineţii de miercuri au demarat lucrările la Centura de Sud de ocolire a Timişoarei. Începutul efectiv al şantierului are loc la mai puţin de două săptămâni de la obţinerea autorizaţiei de construcţie.

„Traversăm o perioadă dificilă și poate că o șosea e ultimul lucru care contează, însă, astfel de vești ne ajută să rămânem optimiști și convinși că lucrurile vor reintra pe făgașul normal. În 12 martie anunțam că Centura de Sud a Timișoarei a primit autorizația de construire. După nici două săptămâni, dăm cea mai așteptată veste: în această dimineață au început lucrările! În următoarele 24 de luni, situația se va schimba radical pentru șoferi, dar și pentru aerul Timișoarei, oraș sufocat de TIR-uri”, a anunţat Călin Dobra, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, aflat pe şantier.

Societatea care a câștigat licitația de execuţie a centurii este Tirrena Scavi, iar valoarea contractului este de 324 de milioane de lei.

Compania Naţională de adminsitrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunţă că încep lucrările de construcţie a Variantei Ocolitoare Timişoara Sud, un proiect de peste 272 de milioane de lei, fără TVA. Pe şantier au fost luate măsuri suplimentare pentru asigurarea securităţii în muncă, în condiţiile instituirii stării de urgenţă ca urmare a răspândirii COVID-19.

“Astăzi am emis ordinul de începere al lucrărilor şi predarea amplasamentului pentru construcţia Variantei de Ocolire Timişoara Sud, chiar dacă în această perioadă ne confruntăm cu pandemia cauzată de răspândirea virusului COVID 19, dar şi cu vremea nefavorabilă. Noi, CNAIR, ne-am îndeplinit partea noastră de atribuţii şi acum ne dorim ca şi Antreprenorul să se mobilizeze corespunzător pentru a respecta termenele şi condiţiile contractuale. Pe şantier au fost luate măsuri suplimentare pentru asigurarea securităţii în muncă, în condiţiile instituirii stării de urgenţă ca urmare a răspândirii COVID-19. Trebuie să fim cu toţii conştienţi cât de important este pentru economie ca pe aceste şantiere să continue lucrările, atât timp cât se poate munci în condiţii de siguranţă cu respectarea tuturor măsurilor luate în această perioadă deosebită pentru toată lumea. Subliniez faptul că activităţile de proiectare şi de execuţie a lucrărilor pe şantiere, precum şi activităţile de supervizare a lucrărilor se pot desfăşura în continuare conform programelor de execuţie asumate, cu respectarea măsurilor impuse prin ordonanţele militare care sunt în vigoare până în prezent”, a declarat Mariana Ioniţă, Director General al CNAIR.

Potrivit CNAIR, primele lucrări care se vor executa încă de astăzi sunt decopertarea stratului vegetal, între DN 6 şi canalul Bega.

În funcţie de condiţiile meteo, săptămâna viitoare va începe şi şantierul pentru realizarea unui drum de acces din DN 6 şi realizarea unui pod provizoriu peste Canalul Bega. O altă lucrare prioritară este realizarea de platforme pentru drumurile de acces, pentru execuţia piloţilor foraţi.

Pe teren se află, în această etapă a lucrărilor, 40 de angajaţi (muncitori şi TESA).

În data de 12.03.2020, Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor a emis Autorizaţia de Construire pentru proiectarea şi execuţia Variantei de Ocolire Timişoara Sud.

Comentarii

comentarii