Acasă Cultura Au început lucrările la pavilionul administrativ şi expoziţional de la Muzeul Satului...

Au început lucrările la pavilionul administrativ şi expoziţional de la Muzeul Satului Bănăţean

DISTRIBUIȚI

Tradiţiile bănăţene sunt frumoase şi apreciate, dar, încet, cu timpul, se pierd. Chiar şi în mediul rural. Odată cu trecerea timpului, acestea îşi mai găsesc locul doar în muzeu şi în amintirile bătrânilor. În luna februarie au debutat lucrările la Pavilionul administrativ şi expoziţional pentru expoziţie permanentă de etnografie de la Muzeul Satului Bănăţean.
Această investiţie va permite, în viitor, înfiinţarea Muzeului Etnografic al Banatului, instituţie ce poate deveni un centru de cercetare şi valorificare ştiinţifică, inclusiv expoziţională a culturii populare şi spirituale a locuitorilor acestui ţinut (români, germani, maghiari, sârbi, cehi, slovaci, bulgari etc.).
Totodată, realizarea acestui proiect va permite desfăşurarea, în condiţii optime, a activităţilor specifice, implementarea unor programe şi proiecte culturale complexe, precum şi posibilitatea de a asigura programul anual de venituri proprii prin colaborări cu diverse firme şi instituţii, în vederea creării la Muzeul Satului a principalului loc de agrement pentru localnici şi pentru turişti. Investiţia are o valoare de circa 7,1 milioane lei noi, printre lucrările propuse înscriindu-se clădirea administrativă şi pavilionul expoziţional, branşament de apă rece la reţeaua magistrală de alimentare cu apă a municipiului Timişoara, instalaţii sanitare şi de incendiu, instalaţii interioare de încălzire, instalaţii de climatizare, instalaţii electrice şi un drum de acces în incintă. Tot în derulare sunt şi lucrările de la Muzeul “Traian Vuia”, o investiţie de aproximativ 2,2 milioane lei noi.

Comentarii

comentarii