Acasă Actualitate Autoritățile din Grecia au instituit o suprataxă medicală pentru turişti

Autoritățile din Grecia au instituit o suprataxă medicală pentru turişti

DISTRIBUIȚI

Turiştii care intră în Grecia ar putea să plătească o suprataxă de 20 de euro pentru serviciile de sănătate oferite în timpul şederii în ţară. Până acum, cei care veneau în Grecia nu plăteau nimic pentru servicii medicale, indiferent de locul de provenienţă, cu excepţia spitalizărilor.

Grecia va taxa turiştii cu 20 de euro pentru serviciile medicale, dar nu numai pe ei. Potrivit Antena 3, vor trebui să scoată banii din buzunar şi cetăţenii care nu au rezidenţă permanentă în Grecia.

Taxa, valabilă de la începutul lui august

Ministerul Sănătăţii a decis ca, din august, să fie percepută o taxă de 20 de euro pentru toţi călătorii şi cei care nu au rezidenţă în statul elen, în momentul în care se vor prezenta la clinicile de sănătate, la centrele regionale şi la clincile ambulatorii din spitale.

Şi cei care beneficiază de îngrijire medicală de urgenţă vor fi, de asemenea, obligaţi să plătească taxa pentru serviciile care au fost prestate.

Turiştii îşi plătesc şi analizele de sânge

De asemenea, se vor impune taxe suplimentare pentru cei care au nevoie de analize de sânge sau alte servicii medicale, în funcţie de taxele din sistemul de sănătate elen.

În Grecia, toate serviciile de sănătate erau complet gratuite pentru călători până acum, mai puţin cazurile de spitalizare.

Comentarii

comentarii