Acasă Actualitate Autoritățile din Timiș se iau la trântă cu rujeola, după ce epidemia...

Autoritățile din Timiș se iau la trântă cu rujeola, după ce epidemia a trecut. Campanie de vaccinare și informare

DISTRIBUIȚI

Rujeola și-a făcut de cap în județul Timiș, în aceste luni. Opt copii decedați din cuza rujeolei și 1.215 cazuri confirmate de la debutul epidemiei până la finalul săptămânii trecute. După toate aceste date și luni de zile în care în Spitalul de Boli Infecțioase erau internați și 40 de pacienți cu rujeolă în același timp, în Timiș pornește o campanie de combatere a rujeolei prin informare și vaccinare. Acum, când în spitalul de Infecțioase mai sunt doi copii internați cu rujeolă…
Reprezentanții autorităților vor merge în zonele rurale, cu precădere în comunităîțile de romi, pentru a încuraja vaccinarea copiilor și a-i informa pe părinți despre pericolele acestei boli.

Subprefectul Daniel Cristian Franțescu a condus astăzi, la Instituția Prefectului, o ședință a echipei de coordonare a măsurilor de limitare a epidemiei de rujeolă, în cadrul căreia s-a stabilit că vor avea loc, în perioada imediat următoare, o serie de campanii de informare și vaccinare în localități din județul Timiș, fiind vizate în primul rând localități cu comunități mai mari de copii de etnie romă nevaccinați.

Conform DSP Timiș, au fost identificate următoarele localităţi cu comunităţi semnificative de cetăţeni de etnie romă şi acoperire vaccinală scăzută; Nădrag, Lugoj – Măguri, Banloc, Cărpiniş, Comloşu Mare, Ghilad, Giera, Iecea Mare, Jebel, Periam, Saravale, Satchinez, Tomnatic, Traian Vuia, Uivar, iar în Otelec nu există medic de familie.

 

Comentarii

comentarii