Acasă Actualitate Autoritățile locale din Timișoara caută soluții pentru a-i proteja de COVID19 pe...

Autoritățile locale din Timișoara caută soluții pentru a-i proteja de COVID19 pe oamenii fără adăpost

520
DISTRIBUIȚI

Oamenii fără adăpost din Timișoara priviți ca un potențial vector de transmitere a coronavirusului COVID19 au fost subiectul dezbaterii de, vineri 20 martie, la Direcția de Asistență Socială a Primăriei Timișoara, de pe strada Ioan Plavoșin nr. 21. 

În momentul  de față aceștia reprezintă o categorie extrem de expusă, la riscul de îmbolnăvire cu COVID19 și un vector excepțional de transmitere în rândul populației.

Evenimentul, coordonat de viceprimarul Farcaș Imre, a fost organizat de Prefectura Timiș, DSP, ISU, Ambulanța, Inspectoratul de Poliție Timiș , DAST, UPU de la Spitalul Municipal și Spitalul Județean, Fundația Timișoara 89 și Caritas.

”Tipologia persoanei fără adăpost prezintă un individ cu o dorință excesivă de a se plimba și, evident, cu o igienă precară să nu spun cu o lipsă de igienă. Vrem să vedem felul în care putem să avem un oarecare control asupra acestui fenomen. Vorbim aici despre o problemă epidemiologică”, a spus Marius Morariu, director adjunct la DAS Timișoara.

Pericolul de infestare cu COVID19 poate fi amplificat și de persoanele care s-au reîntors din ţările unde postura de om al străzii le asigura existenţa. Petru Ilieșu a atras atenția că există riscul ca ele să ducă societatea într-o stare totală de criză şi cu multiple efecte infracţionale.

Ilieșu a propus ca persoanele fără adăpost venite din Occident să fie introduse în centre de cazare din clădirile (casele) părăsite, multe lăsate în paragină, dar și imobilele care au fost utilizate cu ani în urmă ca grădiniţe sau şcoli iar acum se deteriorează prin nefolosire. Şi neapărat asigurate cu pază. 

Din punct de vedere medical acestea vor trebui testate pentru a nu genera îmbolnăviri în masă.

Comentarii

comentarii