Acasă Actualitate Autoritățile timișene, pregătite pentru cele trei sărbători din weekend. Atenție sporită la...

Autoritățile timișene, pregătite pentru cele trei sărbători din weekend. Atenție sporită la evenimentele de 1 Mai

DISTRIBUIȚI

gratare masini 1În weekendul 29 aprilie – 1 mai 2022, autoritățile județene din Timiș se pregătesc să vegheze toate festivitățile dedicate celor trei evenimente importante din aceste zile: Ziua Veteranilor de Război (29 aprilie), Ziua Internațională a Muncii (1 mai) și Ziua Națională a Tineretului (2 mai). Așa cum era de așteptat, cea mai mare atenție va fi acordată zilei de duminică.

Inspectoratul Județean de Jandarmi Timiș transmite că 100 de jandarmi vor veghea evenimente specifice fiecăreia dintre cele trei sărbători. Jandarmii atrag atenția și asupra unor comportamente neadecvate: „Duminică, vom sărbători Ziua Internațională a Muncii, iar luni Ziua Tineretului. În acest context, atragem atenția tuturor persoanelor care vor participa la diferite manifestări cultural-artistice sau cu public numeros, că este interzis consumul băuturilor alcoolice  în anumite locuri publice: parcuri, mijloace de transport în comun, gări sau autogări, precum și în alte locuri publice prevăzute de lege. Totodată, este interzisă tulburarea liniștii locatarilor între orele 22,00-8,00 și 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuințele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinația de locuințe ori situat în imediata vecinătate a acestora”.

Polițiștii, de asemenea, vor supraveghea în mod special evenimentele dedicate Zilei Internaționale a Muncii. Peste 150 de polițiști vor fi prezenți în locurile de agrement din județ. ISU Timiș, pe de altă parte, face apel la timișorenii care fac grătare în acest weekend să aibă grijă.

„În cazul în care doriți să petreceți acest weekend în mijlocul naturii alături de familie și prieteni, vă recomandăm să respectați măsurile de apărare a incendiilor. Astfel, la prepararea hranei prin utilizarea focului deschis, monitorizați în permanență arderea, deoarece chiar și cea mai mică rafală de vânt ar putea modifica direcția focului, îndreptând flăcările spre vegetație sau transportând scânteile la distanțe mari. Pentru astfel de situații, pregătiți la fața locului mijloace de stingere, cum ar fi o găleată cu apă sau un stingător. Înainte de plecare, stingeți cu grijă focul și acoperiți cenușa cu pământ pentru a preveni producerea unui incendiu. Supravegheați în permanență copiii, pentru a evita accidentarea acestora sau jocul cu focul. De asemenea, vă recomandăm să urmăriți prognoza meteo, iar în cazul unor avertizări de fenomene meteo periculoase, întrerupeți orice activitate în aer liber și urmăriți recomandările autorităților”, transmit reprezentanții ISU.

Și polițiștii de frontieră anticipează un flux mai intens la vămi. Astfel, aceștia transmit:

„Recomandăm persoanelor care doresc să petreacă acest sfârşit de săptămână în afara graniţelor ţării, să utilizeze toate punctele de frontieră deschise în regim internaţional, cu menţiunea că la graniţa cu Ungaria sunt operaţionale 12 puncte de trecere a frontierei cu specific rutier, după cum urmează:

      Pe raza jud. Arad: PTF Turnu, PTF Vărşand, PTF Nădlac, PTF Nădlac II;

      Pe raza jud. Bihor: PTF Salonta, PTF Borş, PTF Borş II, PTF Valealui Mihai, PTF Săcuieni;

      Pe raza jud. Satu Mare: PTF Urziceni, PTF Petea;

      Pe raza jud. Timiş: PTF Cenad.

iar punctele de frontieră deschise în regim internațional la frontiera cu Serbia

  • pe raza jud. Timiș – PTF Jimbolia; PTF Moravita; iar PTF Valcani; Lunga; Cruceni sunt deschise doar intre orele 08 – 20, ora României;
  • pe raza jud. Caras – Severin – PTF Naidas;
  • pe raza jud. Mehedinti – PTF Portile de Fier I; PTF Portile de Fier II

Participanții la traficul transfrontalier au la dispoziție aplicaţia Trafic On-line, disponibilă pe pagina de internet a instituţiei noastre. Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute”.

Comentarii

comentarii