Acasă Eveniment Autorul presupus al crimei între cetățenii afgani, de la Timișoara, reținut în...

Autorul presupus al crimei între cetățenii afgani, de la Timișoara, reținut în Grecia

690
DISTRIBUIȚI

După mai multe săptămâni de căutări, cetățeanul identificat și acuzat pentru crima produsă între migranții afgani produsă la Timișoara, în zona Gării de Nord, a fost identificat. Pe numele său era emis un mandat european de reținere, el fiind reținut în Grecia, la Atena.

Aflat la Timișoara, ministrul Internelor, Lucian Bode, a anunțat că presupusul criminal, de origine afgană, acuzat de disputa petrecută în zona Gării de Nord, a fost reținut. El a fost găsit la Atena, în aeroportul din capitala Greciei.

”Am o veste foarte bună. Vă prezint situația în acest moment cu privire la incidentul în care a fost ucis un cetățean afgan, la Timișoara. Cazul a fost în cercetare. Am spus că cetățeanul afgan a fost identificat și că există un mandat european de reținere. Sunt bucuros să vă spun azi, la Timișoara, că în urma cooperării polițienești, înre autoritățile din Romînia și celelalte state, seara trecută a fost reținut în Grecia, un cetățean afgan, pentru omorul produs la Timișoara. Va urma predarea, prin Ministerul Justiției, cu escortă polițienească care va merge din România acolo, urmează să fie adus în România pentru continuarea cercetărilor. Autorul a fost depistat în Grecia pe aeroportul din Atena. Am aflat informația azi noapte”, a anunțat Bode.

Tribunalul Timiş a admis, la finele lunii aprilie, cererea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş şi a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, în lipsă, pe numele cetăţeanului afgan care a omorât un compatriot şi pe altul l-a înjunghiat.

Procurorii au dispus începerea urmăririi penale, în lipsă, faţă de inculpatul A.F., pentru săvârşirea infracţiunilor de omor şi tentativă de omor.

În fapt, s-a reţinut că în cursul după-amiezii de 19 aprilie, inculpatul A.F., cetăţean afgan, în timp ce se deplasa alături de alţi trei migranţi afgani, pe bulevardul Republicii din Timişoara, ar fi aplicat, în spate, victimei I.A.J., la rândul său migrant, o lovitură cu un cuţit, producându-i o plagă înjunghiată penetrantă, soldată cu hemoragie, leziune traumatică gravă ce a condus la decesul victimei, în scurt timp, la spital.

În prealabil, în acelaşi context, inculpatul A.F. ar fi aplicat o lovitură de cuţit şi unui alt migrant, respectiv persoanei vătămate K.N., lovitură soldată cu o plagă înjunghiată care a impus internarea acestuia, în vederea acordării de îngrijiri medicale.

După comiterea faptelor, inculpatul A.F. a fugit şi s-a ascuns, în scopul sustragerii de la urmărirea penală. În data de 28 aprilie, procurorii timişeni au sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş, cu propunere de luare a măsurii arestării preventive în lipsă.

Comentarii

comentarii