Acasă Actualitate Avertisment sumbru al medicului Virgil Musta: ”Dacă numărul pacienților ATI continuă să...

Avertisment sumbru al medicului Virgil Musta: ”Dacă numărul pacienților ATI continuă să crească, medicii vor trebui să aleagă pe cine tratează”

901
DISTRIBUIȚI

Medicul Virgil Musta trage un semnal de alarmă privind situația de la secțiile de Terapie Intensivă, unde numărul pacienților internați a ajuns la un nivel record. El spune că, în acest ritm, este posibil  să se ajungă în situația în care medicii vor trebui să aleagă ce pacient să trateze.

„Numărul de pacienți noi oscilează între 1.200 și 1.400 pe zi. În spital, pacienții se internează și se externează în ritm rapid. Însă la nivelul secțiilor ATI acest lucru nu funcționează. Pentru un pacient internat la ATI, perioada de internare este de cel puțin două săptămâni”, a explicat dr. Virgil Musta pentru Digi24 de ce crește numărul de pacienți internați la Terapie Intensivă.

În acest moment, la secțiile ATI din țară sunt internați 502 pacienți în stare gravă, un număr record. Dacă numărul lor continuă să crească, numărul paturilor ATI pentru pacienții Covid, circa 850 în toată țara, va deveni insuficient și, atunci, medicii vor fi puși în situația să aleagă ce pacienți tratează, a mai avertizat Virgil Musta. 

„S-ar putea să nu putem interna unde au nevoie de ventilație mecanică și acei pacienti s-ar putea să nu supraviețuiască”, a mai spus medicul, concluzionând: „Problema rămâne la pacienții critici și la secțiile ATI”.

În privința tratării Covid-19, Virgil Musta a spus că există mai multe forme de tratament care se administrează bolnavilor, pentru diferite forme ale bolii.

„Remdesivir acționează bine, dar nu pe forme critice ale bolii, ci pe forme medii și grave. Am avut posibilitatea să dăm și plasmă, care se pare că este unul din cele mai eficiente tratamente pentru pacienții cu formă severă”, a mai spus Virgil Musta.

Comentarii

comentarii