Acasă Actualitate Avocatul Virgil Melnic, validat în Consiliul Sperior al Magistraturii, din partea Societăţii...

Avocatul Virgil Melnic, validat în Consiliul Sperior al Magistraturii, din partea Societăţii Civile

DISTRIBUIȚI

În premieră, un timişorean a fost validat în Consiliul Sperior al Magistraturii (CSM), în calitate de reprezentant al Societăţii Civile din România. Avocatul Virgil Melnic, propus de către Alianţa Victimelor Accidentelor, a fost validat de către Comisia Juridică a Senatului României, marţi, 5 aprilie, alături de alţi patru candidaţi. Cel de-al şaselea candidat nu a îndeplinit condiţiile legale.

Propunerile AMR sunt imorale!

„Avocatul Virgil Melnic îl reprezintă pe cetăţeanul României şi drepturile lui, nicidecum pe magistraţi sau interesele vreunui partid politic. Propunerile pentru CSM – Societatea Civilă de la Uniunea Naţională a Judecătorilor din România şi Asociaţia Magistraţilor din România (AMR) sunt imorale! Evident că nu este oportună propunerea AMR, adică tocmai ei care sunt prezenţi în CSM cu 9 judecători plus 4 procurori vor să-şi însuşească nemeritat şi locul de la Societatea Civilă. Asta în condiţiile în care cetăţeanul nu are încredere în justiţie deoarece nu toţi magistraţii au o conduită adecvată. Dacă privim la ultimele declaraţii AMR, acestea au dezavuat Hotărârea Curţii Constituţionale a României, pronunţată ca urmare a unui demers legal al celor 30 de senatori. AMR se compromite foarte mult. Cetăţeanul României trebuie să aibă reprezentanţi în CSM care să-l apere pe el şi interesele lui, nicidecum interesele de castă ale unora sau altora, ori politicul. CSM este garantul independenţei Justiţiei. Foarte bine că este aşa. Reprezentantul Societăţii Civile la CSM este garantul actului de Justiţie pentru cetăţean. Interesul public să predomine. Cetăţeanul trebuie să fie reprezentat în CSM – nu politicul. Votul politic în Senat şi desemnarea omului de casă al vreunui partid politic este un abuz”, sunt câteva dintre argumentele avocatului Melnic.

Succesul

Modificarea Practicii Europene în domeniul victimelor – acţiune despăgubiri – accidentelor, modificarea Practicii României, înlăturarea Limitei Maxime, domeniul victime, modificarea Practicii Informării Consumatorilor – Asigurarea RCA, Despăgubiri, introducerea în România a Sistemului „Bonus Malus” în Asigurările de Accidente – acestea sunt câteva dintre realizările avocatului Melnic. Mulţi ani la rând, cetăţenii României, victime ale accidentelor de circulaţie, au fost batjocura acelor răufăcători care cauzau accidentele de circulaţie şi a asiguratorilor lor. În pofida faptului că victimele şi familiile lor probau la dosar prejudicii substanţiale, totuşi instanţele acordau despăgubiri infime, uneori nici măcar 10% din prejudiciul probat. Asta deoarece se invoca conceptul de „limită maximă”, adică, în România, contractul nu exista. Activitatea plină de succes a Avocatului Virgil Melnic a înlăturat „limita maximă”, astfel încât în cauzele unde exista o poliţă de asigurare validă a început practica acordării unor despăgubiri adecvate, dacă prejudiciul era dovedit, fiind în limita contractului de asigurare. „Menţionăm faptul că şi alţi jurişti străluciţi au contribuit la înlăturarea conceptului abject intitulat limita maximă.Unul dintre aceşti jurişti este domnul judecător Mircea Creţu, de la Judecătoria Timişoara, care a acordat despăgubiri în limita contractului, prin S.P. 3292/2003. Precizăm faptul că însăşi Instanţa Supremă – ÎCCJ Secţiile Unite – prin Decizia Nr 1/2005 a statuat ca măsură obligatorie pentru toată lumea ”limita contractului”. Am vrut aici numai să demonstrăm situaţia de fapt, modul cum juriştii cu adevărat străluciţi modifică jurisprudenţa. Urmare a acestei schimbări multe milioane de euro au intrat în buzunarele cetăţenilor noştri”, a spus Melnic, joi, 7 aprilie.

Comentarii

comentarii