Acasă Actualitate Banca Naţională a României va lansa, luni, moneda aniversară din argint ”75...

Banca Naţională a României va lansa, luni, moneda aniversară din argint ”75 de ani de la înfiinţarea Universităţii de Vest din Timişoara”

DISTRIBUIȚI

Banca Naţională a României va lansa în circuitul numismatic, luni, 18 noiembrie, moneda aniversară din argint cu tema 75 de ani de la înfiinţarea Universităţii de Vest din Timişoara.

”Mulțumim Băncii Naționale a României pentru generozitatea și parteneriatul cu care ne onorează.

De-a lungul unei istorii marcate de momente de bucurie, dar și de provocări, universitatea noastră și-a urmărit cu consecvență rolul cu care a fost învestită de fondatorii săi, anume de principal centru de cunoaștere în regiunea de Vest a țării.

Într-o lume a mobilității, în care distanțele s-au comprimat enorm ca urmare a dezvoltării de mijloace de transport rapide și de noi medii de comunicare, UVT se profilează pe piața educațională globală ca un lider regional deschis înspre comunitatea academică internațională, atât din perspectiva cercetării științifice cât și a programelor de studii.

Astăzi, UVT oferă atât celor care doresc să producă cunoaștere, să inoveze sau să performeze în domeniul științific sau al creației artistice, cât și celor care doresc să studieze în cadrul ciclurilor de licență, masterat, doctorat sau post-doctorat, un mediu intelectual efervescent, care stimulează deopotrivă realizările individuale, munca de echipă și interdisciplinaritatea. În acest sens, prin însăși Carta UVT, cercetarea ştiinţifică avansată şi educaţia au fost în aceeași măsură asumate ca formând cele două componente ale misiunii universității noastre”, este mesajul
prof. univ. dr. Marilen Pirtea, rectorul UVT.

Comentarii

comentarii