Acasă Eveniment Bătrân de 92 de ani cu COVID, căzut în baie, salvat de...

Bătrân de 92 de ani cu COVID, căzut în baie, salvat de echipa mobilă a DAS Timișoara

991
DISTRIBUIȚI

Un apel înregistrat în această dimineață pe telefonul de Urgențe sociale al Direcției de Asistență Socială Timișoara – DASTM 0356.981 – prezenta situația disperată a unei femei din Caraș Severin care le-a explicat operatorilor telefonici că nu reușește să ia legătură cu unchiul și mătușa ei din Timișoara în vârstă de 92 și 85 de ani confirmați pozitiv COVID 19.

A aflat între timp că mătușa să a fost internată în cursul zilei de duminică la Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara, dar bătrânul de 92 de ani nu putea fi contactat.

I s-a recomandat apelarea numărului de urgență 112. Totuși o echipă mobilă formată din angajați ai DASTM s-a deplasat la adresa indicată din zona Circumvalațiunii, unde după ce au bătut insistent la ușa și văzând că nu răspunde nimeni, împreună cu un vecin, ei au încercat clanța ușii și au constatat că era deschisă.

Încă de la intrare l-au zărit pe bătrân căzut în baie. Asistenții sociali din echipa mobilă DAS au apelat imediat serviciul de urgență 112 și l-au acoperit pe bătrân, acesta fiind parțial dezbrăcat. Echipajul de pe ambulanță a decis preluarea acestuia și transportarea la Spitalul Clinic Municipal.

Corina Eva a mai explicat: ”Vă reamintim că de la începutul acestei pandemii Direcția de Asistență Socială a pus la dispoziția timișorenilor un call center de urgențe sociale care poate fi apelat la numărul 0356.981.

Acesta este destinat persoanelor vârstnice, bolnave, persoanelor aflate în izolare sau aflate în dificultate, lipsite de sprijin sau ajutor. Sub coordonarea acestui centru acționează 10 echipe mobile a câte 2 oameni care oferă acestor persoane ajutor la cumpărături alimente de baza, ridică rețete de la medicul de familie, cumpără medicamente, plătesc facturi și oferă în această perioada informații și consiliere. Așadar nu uitați 0356.981!”

Comentarii

comentarii