Acasă Cultura Beethoven, 250 de ani, vineri, la Filarmonica Banatul Timișoara

Beethoven, 250 de ani, vineri, la Filarmonica Banatul Timișoara

558
DISTRIBUIȚI

La 250 de ani de la nașterea ilustrului compozitor Ludwig van Beethoven, Filarmonica Banatul Timișoara și Institutul Francez vă invită la un concert simfonic de neratat, condus de dirijorul francez Michael Cousteau, vineri, 7 februarie, ora 19.00.

Își va da concursul Orchestra simfonică a Filarmonicii Banatul, dirijor Michael Cousteau din Franța, solist: Dragoș Mihăilescu, pian,

Din program: Uvertura Coriolan, Op. 62. Concertul pentru pian și orchestră nr. 4, în Sol major, Op. 58 și Simfonia nr. 1 în Do major, Op. 21

Michael Cousteau s-a iniţiat la pian şi la violoncel de la o vârstă foarte fragedă. A decis să devină dirijor după ce a studiat inițial istoria şi filosofia. După ce participă la numeroase master-class-uri, Michaël Cousteau devine responsabil pentru diferite formări în şcolile şi conservatoarele franceze, activitate pedagogică pe care o va desfăşura mai ales la Conservatorul Naţional Superior de Muzică din Paris.

Urmează mai multe colaborări cu diferite orchestre din Franța și din străinătate: Opera din Paris, Deutsche Oper am Rhein din Düsseldorf, Orchestra Franceză de Tineri, Orchestra Naţională din Lyon, Philarmonia di Roma (Italia), Savarian State Orchestra (Ungaria), Radio Kamer Orkest şi Radio Symfonie Orkest (Olanda) şi Orchestra Filarmonică din Luxembourg etc.

Michael Cousteau a mai dirjijat Orchestra Filarmonicii Banatul în 2014 și în mai 2019, însoțit de solista Diana Ciocârlie, în cadrul unui turneu național ocazionat de Sezonul România-Franța.

Dragoș Mihăilescu a studiat pianul la Liceul de Artă Ion Vidu din Timişoara şi apoi la Conservatorul Ciprian Porumbescu din Bucureşti, absolvit în anul 1982.

Din acelaşi an activează ca pianist al Filarmonicii Banatul din Timişoara. Din anul 1990 este şi cadru didactic la Facultatea de Muzică din Timişoara. Solistul s-a impus în viaţa muzicală din țară printr-o apreciată activitate solistică, susţinând recitaluri şi concerte cu orchestrele simfonice ale celor mai importante centre muzicale din România (Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Sibiu etc.)

A obținut numeroase premii la concursuri naționale de interpretare și a făcut parte din juriul unor concursuri naţionale şi internaţionale: Concursul internaţional de pian de la Braşov (1994, 1995) şi Concursul internaţional de pian Ella Philipp, Timişoara (2008).

Comentarii

comentarii