Acasă Actualitate Benone Sinulescu, înmormântat cu onoruri militare, în cimitirul Eternitatea din Arad

Benone Sinulescu, înmormântat cu onoruri militare, în cimitirul Eternitatea din Arad

DISTRIBUIȚI

Toţi cei care l-au iubit îşi iau rămas bun astăzi de la Benone Sinulescu. Îndrăgitul cântăreţ va fi condus pe ultimul drum în ropote de aplauze, aşa cum şi-a trăit întreaga viaţă şi va fi înmormântat cu onoruri militare.

Procesiunea va începe la ora 13:00, în Piaţa Avram Iancu din Arad, iar slujba de înmormântare va fi ţinută la cimitirul Eternitatea din Arad, de un sobor de preoţi.

Benone Sinulescu s-a stins din viaţă pe 18 noiembrie, la vârsta de 84 de ani. A murit pe patul său, acasă, înconjurat de cei dragi. O complicaţie la pneumonia de care suferea l-a doborât pe maestru.

Viaţa lui Benone Sinulescu. “Nea Beni” s-a născut la data de 24 mai 1937, în Siriu, judeţul Buzău. Talentul l-a moştenit de la tatăl său. A cântat mai întâi în corul Bisericii, apoi la şcoală, iar în timp repertoriului său s-a extins de la cântecele Ioanei Radu, Mariei Tănase sau Mariei Lătăreţu la propriile sale melodii. În anii ’80, fanii se băteau pe discurile sale de vinil.

Decorat de două ori, Benone Sinulescu a fost un artist îndrăgit de Nicolae Ceauşescu. Melodia “Radu Mamii”, în special, era pe placul dictatorului. Interpretul a cântat şi pentru Gheorghe Gheorghiu-Dej, Leonid Brejnev şi Nikita Sergheevici Hrușciov. Ba chiar a avut un concert în Coreea comunistă, la aniversarea de 80 de ani a fostului dictator Kim Ir Sen. Încununarea carierei a trăit-o alături de ansamblul Ciocârlia. Au umplut stadioane şi săli de spectacol împreună. Publicul îl adora, iar colegii îl respectau enorm.

Comentarii

comentarii