Acasă Actualitate Biciliştii riscă în continuare amenzi, dacă se aventurează prea departe pe pista...

Biciliştii riscă în continuare amenzi, dacă se aventurează prea departe pe pista ce face legătura cu Serbia

DISTRIBUIȚI

1917586 409960699203394 5237397210456808560 nA trecut aproape un an de la inaugurarea pistei pentru biciclişti ce face legătura cu Serbia. Din păcate, sportivii riscă în continuare să primească amenzi de la poliţiştii de frontieră dacă intră, accidental sau nu, pe fâşia de protecţie a frontierei de stat.

Acest lucru ar putea fi foarte uşor prevenit dacă zona ar fi semnalizată corespunzător. Din nefericire însă, singurul marcaj constă într-un indicator ruginit amplasat pe marginea pistei anul trecut, atunci cand drumul destinat bicicliştilor a fost inaugurat cu surle şi trâmbiţe de către autorităţiile locale şi judeţene. În timp, vopseaua s-a şters şi au mai rămas doar frânturi de cuvinte care trebuie descifrate de către bicicliştii care circulă în acea zonă. De-a lungul timpului mai multe persoane au fost amendate cu sume cuprinse între 100 şi 1000 de lei pentru că, nereuşind să descifreze cuvintele vopsite pe indicator, au pătruns pe fâşia de protecţie a frontierei de stat. Potrivit legii, acest lucru se poate face numai cu aviz din partea şefului formaţiunii locale a Poliţiei de Frontieră.  Primăvara şi-a intrat în drepturi, şi cu siguranţă din ce în ce mai mulţi biciclişti vor ieşi la final de săptămână să se plimbe pe malul Begăi pe pista special amenajată pentru ei. Mare grijă însă până unde. Sperăm în continuare ca într-un timp cât mai scurt autorităţiile să i-a măsuri în ceea ce priveşte semnalizarea zonei, asta dacă nu cumva amendarea bicicliştilor este un obiectiv stabilit al poliţiştilor de frontieră, care mai aduc în felul acesta un ban în contul instituţiei pe care o reprezintă.
La ora actuală pista pentru biciclişti se opreşte la graniţa cu Serbia şi are o lungime, potrivit bornelor amplasate pe margine, de 37 de kilometri de la ieşirea din Timişoara. Proiectul a fost realizat de către Administraţia Bazinală de Ape Banat. Urmează ca vecinii sârbi să finalizeze partea de pistă de pe teritoriul ţării lor şi să fie amenajat un punct de trecere al frontierei.

 

Comentarii

comentarii