Acasă Eveniment Băile Herculane – de la locul preferat al împăraţilor, la o staţiune...

Băile Herculane – de la locul preferat al împăraţilor, la o staţiune a pensionarilor

DISTRIBUIȚI

Staţiunea Băile Herculane – cea mai veche staţiune din România şi una dintre cele mai celebre din Europa – a ajuns cea mai ignorată şi plictisitoare, în acest moment. Dacă, în timpuri străvechi, staţiunea era cea mai căutată locaţie, unde veneau în vacanţe sau să se trateze chiar şi împăraţii, acum, majoritatea hotelurilor sunt închise şi vin numai pensionarii pentru a se trata de reumatism. Aqua-Parcul nu a primit încă aprobarea

Octavian Ţunea, prefectul de Caraş-Severin, a declarat că situaţia actuală se datorează unei privatizări nereuşite, dar sunt speranţe că, în trei – patru luni, situaţia se va schimba. Staţiunea este menţinută mai mult de pensiuni, iar hotelurile care sunt închise vor fi scoase la licitaţie. “E păcat. Dacă înainte veneau chiar împăraţii aici, acum nu mai suntem în stare să o menţinem pentru a atrage turiştii”, a spus Ţunea. Vestea bună este că, pe Platoul Coronini, se va construi Aqua Parc-ul din Băile Herculane, cel mai modern parc acvatic din România.
Aqua Parc-ul va avea aproximativ 1.500 de locuri atât în exterior, cât şi in interior, va funcţiona pe tot parcursul anului şi va revigora turismul în zonă. Construcţii similare se mai găsesc în Austria şi Ungaria. Deşi edilii se laudă că Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT), condus de Elena Udrea, va finanţa proiectul, MADR susţine că nu a dat niciun ban, până în acest moment, referitor la construirea unui parc acvatic în staţiunea Băile Herculane. Primăria Băile Herculane a înaintat MDRT un proiect de construire a unui parc acvatic de agrement în valoare de aproximativ 20 milioane euro, însă proiectul nu a primit, până în prezent, avizul Consiliului Tehnico-Economic al MDRT, fiind solicitate documentaţii suplimentare. Dintre toate proiectele înaintate de autoritatea publică locală din Băile Herculane, au fost aprobate, din punctul de vedere al oportunităţii turistice şi a documentaţiilor tehnice, două proiecte: reabilitarea traseelor turistice şi transformarea cinematografului din localitate în centru multicultural. “Orice investiţie pe care MDRT o face în infrastructura de turism se derulează cu respectarea normelor legale, inclusiv a standardelor de cost”, a informat MDRT.

Traseu de tiroliană

Totuşi, până când va fi gata aqua-parcul, amatorii de senzaţii tari pot face un drum la Băile-Herculane pentru a gusta dintr-o porţie serioasă de adrenalină. Asociaţia de Turism din Băile Herculane, în colaborare cu Serviciul Salvamont din cadrul Consiliului Judeţean Caraş -Severin a inaugurat, în data de 18 iunie, un traseu de tiroliană. Scopul este atragerea unui nou segment de turişti în zonă prin lărgirea paletei de activităţi recreeative ce se pot desfăşura în staţiune.

 

Comentarii

comentarii