Acasă Eveniment Biserica din cartierul Plopi, spartă de hoți. Au furat toate donațiile

Biserica din cartierul Plopi, spartă de hoți. Au furat toate donațiile

DISTRIBUIȚI

Hoții au spart Biserica Ortodoxă cu Hramul Sfântul Ioan Iacob Hozevitul din cartierul Plopi – Kuncz. Aceștia au spart un geam, au intrat în biserică și apoi au golit cele patru cutii ale milei. Au mai furat și câteva sticle de vin pentru împărtășanie. 

„Am plecat din biserică în jurul orei 13.00 și m-am întors pe la ora 17.30. Hoții au acționat în perioada în care am lipsit. Nu s-au atins însă de obiectele de cult din biserică. Avem și cutiile în care se afla instalația de supraveghere video. Mi-e necaz, pentru că voiam să montăm săptămâna asta camerele, dar din păcate omul care trebuia să vină nu a putut. Am zis că rezolvăm săptămâna viitoare. Nu cred că știau ce sunt în cutii, altfel plecau cu camerele. Au furat doar banii din cele patru cutii și au luat și două-trei sticle de vin”, a spus preotul Călin Goia. 

Preotul a spus polițiștilor că bănuiește cine este autorul furtului.  
„E un frate din cartierul Kuncz, cunoscut pentru activitatea infracțională. A furat multe de la oameni. Inclusiv bicicleta unui copil de 12 ani, care a venit la mine să se spovedească. L-am văzut astăzi că dădea târcoale bisericii, a fost în hol și în timpul slujbei. Un vecin mi-a spus că l-a văzut intrând în curtea bisericii, după ce am plecat. Dar nu cred că a acționat singur”, a mai declarat Goia. 
„Nu știu câți bani erau în cele patru cutii, pentru că urma să-i scoatem seara. Cred că maxim 2.000 de lei. Toți banii care se strâng în cutiile milei sunt folosiți pentru construcția clopotniței. Nu m-ar fi deranjat așa de tare dacă furau de la mine de acasă. Dar să furi din casa Domnului, de la bătrânii care donează, e trist”, a mai spus părintele paroh Călin Goia. 
Poliția Timiș a confirmat faptă și acum face cercetări pentru a-i identifica pe făptuitori! “La data de 06 noiembrie 2022, în jurul orei 18:00, polițiștii Secției 5 Timișoara au fost sesizati cu privire la faptul că, dintr-o biserică de pe strada Câmpului din Timișoara, au fost sustrase sume de bani provenite din donațiile pentru biserică.
În acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, în care se efectuează cercetări în vederea identificării autorului și  dispunerii măsurilor legale”.

Comentarii

comentarii