Acasă Actualitate Bisericile din Arhiepiscopia Timișoara au strâns peste 50.000 lei pentru Salvați Copiii...

Bisericile din Arhiepiscopia Timișoara au strâns peste 50.000 lei pentru Salvați Copiii Timiș

346
DISTRIBUIȚI

Cu ajutorul lui Dumnezeu, campania destinată strângerii de fonduri pentru Asociația „Salvați copiii” Timișoara s-a bucurat de sprijinul, bunăvoința și solicitudinea credincioșilor.

Derulată în ultimele două săptămâni ale lunii februarie, cu binecuvântarea și cu purtarea de grijă a părintelui mitropolit Ioan al Banatului, cu implicarea doamnei Doina Popa prin Fundația „Art-Media” din Timișoara, această acțiune filantropică a primit donații din partea credincioșilor și a unor firme, asociații și instituții timișorene.

La inițiativa ÎPSS Ioan, campania de strângere de fonduri s-a extins și în cuprinsul Arhiepiscopiei Timișoarei, la protopopiate, parohii, inclusiv la catedrala mitropolitană și la bisericile din orașul de reședință al Mitropoliei Banatului.

Prezent în două duminici din luna februarie la catedrala mitropolitană, ierarhul timișorean a prezentat credincioșilor această acțiune filantropică, care s-a soldat cu colectarea a importante fonduri.

Demn de semnalat este și faptul că în zilele de salarii, preoții și angajații neclerici ai eparhiei au donat, atât în nume personal, cât și din partea parohiilor, pentru această nobilă acțiune umanitară.

”Astfel, după două săptămâni de la debutul acestei acțiuni filantropice constatăm, cu multă bucurie, că eforturile depuse s-au finalizat cu colectarea a peste 50.000 lei din partea instituțiilor bisericești, a preoților și a credincioșilor eparhiei noastre, care au fost virați în contul Asociației „Salvați copiii” și vor fi folosiți pentru cei aproximativ 20.000 de copii tratați anual în Spitalul „Louis Țurcanu” din Timișoara, cea mai importantă unitate spitalicească pediatrică din vestul țării.

Odată cu aceasta, dăm slavă lui Dumnezeu pentru ajutor și mulțumim preoților, sponsorilor și credincioșilor care frecventează catedrala mitropolitană și bisericile noastre, pentru jertfa și donațiile făcute din dragoste față de copiii aflați în suferință, la căpătâiul cărora sunt mamele înlăcrimate, rugându-se Domnului Hristos și Maicii Domnului pentru sănătatea lor”, a informat Mitropolia Banatului, miercuri 3 martie 2021.

Donațiile pentru Asociația „Salvați copiii” pot fi făcute, pe mai departe, în contul acesteia, în contul Arhiepiscopiei Timișoarei și la bisericile din eparhie.

Harul Domnului nostru Iisus Hristos, dragostea lui Dumnezeu Tatăl și împărtășirea Sfântului Duh să fie cu voi cu toți! – este mesajul Mitropoliei Banatului.

 

Comentarii

comentarii