Acas─â Eveniment Bomba de la aeroportul militar a ajuns… material didactic

Bomba de la aeroportul militar a ajuns… material didactic

DISTRIBUIȚI

Inspectoratul pentru Situa┼úii de Urgen┼ú─â „Banat” al jude┼úului Timi┼č a fost solicitat miercuri pentru cercetarea, identificarea, transportul ┼či asanarea unei bombe de avia┼úie de exerci┼úiu, g─âsite ├«n incinta aeroportului militar din Timi┼čoara. Bomba a fost g─âsit─â la un metru ad├óncime sub p─âm├ónt, de un grup de muncitori care executau lucr─âri de excavare ├«n perimetrul aeroportului militar din Timi┼čoara. Ace┼čtia au informat de urgen┼ú─â autorit─â┼úile ┼či la fa┼úa locului s-a deplasat un echipaj pirotehnic al Inspectoratului pentru Situa┼úii de Urgen┼ú─â „Banat” al jude┼úului Timi┼č.
La prima vedere bomba îngropată părea a fi o bombă de aviaţie adevărată, însă pompierii nu au putut stabili cu exactitate natura acesteia, deoarece conform ordinului M.A.I. 707/2005 este interzisă asanarea terenului de muniţie neexplodată pe timp de noapte. Zona a fost securizată, urmând ca cercetările să fie reluate a doua zi (joi, n.r.,).
Astfel, ├«n cursul dimine┼úii de joi echipajul pirotehnic s-a deplasat din nou la fa┼úa locului ┼či ├«n urma cercet─ârilor efectuate s-a stabilit c─â este vorba de o bomb─â de exerci┼úiu – un cilindru din tabl─â, f─âr─â focos ┼či f─âr─â ├«nc─ârc─âtur─â, de aproximativ 16 ani, care nu prezint─â niciun pericol pentru cet─â┼úeni. Bomba a r─âmas ├«n proprietatea aeroportului militar din Timi┼čoara, unde va fi folosit─â ca material didactic.

Comentarii

comentarii