Acasă Actualitate Bucurați-vă pururea! Îndemnuri pentru vremurile noastre – miercuri, la UVT, cu tinerii...

Bucurați-vă pururea! Îndemnuri pentru vremurile noastre – miercuri, la UVT, cu tinerii de la ASCOR Timișoara

365
DISTRIBUIȚI

ASCOR Timișoara și Mitropolia Banatului, prin Arhiepiscopia Timișoarei, organizează miercuri, 27 noiembrie, începând cu ora 18.00 în Aula Magna a Universității de Vest din Timișoara, de pe bulevardul Vasile Pârvan, nr .4, conferința cu tema „Bucurați-vă pururea! Îndemnuri pentru vremurile noastre”. Aceasta va fi susținută de preasfințitul părinte Macarie Drăgoi, episcopul ortodox român al Europei de Nord.

El este primul episcop al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord. El este născut în 9 mai 1977, localitatea Căianu-Mic, județul Bistrița-Năsăud. A absolvit Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Mitropolit Dosoftei” din Suceava, iar între anii 1996-2000: Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, Universitatea „Babeș-Bolyai”. În aprilie 2008 obține titlul academic de Doctor în Teologie cu teza: Ortodocși și greco-catolici în Transilvania (1874-1916). Convergențe și divergențe.

În 5 martie 2008, a fost ales episcop al Episcopiei Ortodoxe Române pentru Europa de Nord de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, cu 42 din 45 de voturi.

Comentarii

comentarii