Acasă Eveniment Bugetul judeţului Timiş a fost votat de consilierii judeţeni, fără multe discuţii

Bugetul judeţului Timiş a fost votat de consilierii judeţeni, fără multe discuţii

477
DISTRIBUIȚI

Consilierii judeţeni au votat, luni, bugetul judeţului Timiş. Nu au stat mult la vorbă pe marginea acestui buget. Deşi a fost un buget care se anunţa furtunos, din discuţiile prealabile, consilierilor nu le-a luat mai mult de câteva minute pentru a încheia discuţia cu acest buget. Au făcut două amendamente, unul referitor la introducerea cuvântului proiectare în titlul proiectului „Sală polivalentă cu 10.000 locuri, studiu de fezabilitate” şi altul referitor la introducerea pe lista de investiţii a Centrului de recuperare pentru copii cu dizabilităţi Speranţa. Cu acestea fiind zise şi adoptate, consilierii judeţeni au votat bugetul judeţului Timiş. Buget în valoare de 427.481, 64 mii lei, adică aproape 427 de milioane de lei – aproximativ 100 de milioane de euro.  Deşi se prevedea o furtună a declaraţiilor înainte de votarea acestui buget, consilierii judeţeni au votat sumele acestea în tăcere şi înţelegere, aşa… ca de Ziua Îndrăgostiţilor…

„Poate la rectificare, pe lângă elicopter, luăm şi microbuze în leasing”

Adrian Negoiţă, consilier judeţean PSD, a fost cel care a mai „tulburat”… atmosfera. „Bugetul îl primim tot cu o săptămână înainte, ca de obicei. Se înghesuie 51 de elevi într-un microbuz 8 plus 1. Să nu uitaţi că dacă luăm şi elicoptere aţi promis că, de curând, vom face un studiu să luăm şi microbuze în leasing. E o propunere a dumneavoastră. Poate la rectificare, pe lângă elicopter, luăm şi microbuze în leasing”, i-a spus Adrian Negoiţă preşedintelui CJ Timiş. „Domnule Negoiţă, eu nu vă doresc să circulaţi cu acest elicopter, este pentru urgenţe medicale, ci să circulaţi cu microbuzele care vor fi luate în leasing”, i-a răspuns preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc (PDL) consilierului judeţean social-democrat.

Pentru o maşină de tuns iarba şi accesorii s-au alocat 12.000 de lei

Şi au votat. Timişul are buget, iar consilierii au votat bani pentru salarii, instituţiile din subordine şi diverse lucruri necesare a fi achiziţionate şi puse pe această listă. Pentru drumurile judeţene şi comunale s-au alocat 15 milioane de lei, pentru donaţii şi sponsorizări – 10.000 de lei. Pentru achiziţionarea unui elicopter s-a alocat 1.600.000 de lei, iar pentru un studiu de prefezabilitate necesar extinderii SCJU Timişoara – Clinica de Obstetrică  – Ginecologie I şi II Bega şi UPU Smurd şi PUD –  100.000 lei. Pentru o maşină de tuns iarba şi accesorii s-au alocat 12.000 de lei. 

Comentarii

comentarii