Acasă Actualitate Călin Dobra propune o soluție radicală pentru fotbalul timișorean

Călin Dobra propune o soluție radicală pentru fotbalul timișorean

794
DISTRIBUIȚI

Retrogradarea și apropiatul faliment al clubului ACS Poli Timișoara a provocat un mesaje de regret din partea primarului Timișoarei, Nicolae Robu, și a președintelui Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra. Robu nu își asumă nici o vină pentru dezastru și a anunțat că nu se mai implică în fotbal (în afară de cel în care poate să dea și 10 goluri pe meci). În schimb, Dobra cere depășirea orgoliilor și crearea unui singur club al Timișoarei.

”Managementul defectuos, fondurile cheltuite fără discernământ și implicarea unor persoane paralele cu fenomenul, golgheteri de ocazie, au scos Timișoara de pe harta fotbalului de performanță.

Am pus umărul din funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean la nașterea acestui club în anul 2012 dar m-am retras după o perioadă din toate funcțiile tocmai din cauza celor descrise mai sus.

Un club care dorea să ajungă în elită nu putea fi condus de maniera în care a fost condus de administrația Robu… și regret că am avut dreptate.

Ca iubitor al fenomenului și fost sportiv, nu pot decât să deplâng situația în care a ajuns fotbalul în Timișoara.

Dar, tocmai pentru că îmi pasă, vin cu o provocare către celelalte echipe, ASU și Ripensia. Haideți să depășim orgoliile și să punem bazele unui singur club care să dispună de finanțare privată și care să își propună promovarea în prima divizie. Autoritățile locale, în speță Consiliul Județean, va asigura finanțarea sectorului juvenil, fără o implicare directă în conducerea clubului. Să conducă specialiștii. Asta e soluția pe care o propun și de la care ar trebui să pornească discuțiile despre revigorarea fenomenului”, spune președintele CJ Timiș Călin Dobra.

Comentarii

comentarii