Acasă Sănătate Campania de vaccinare antigripală gratuită începe în Timiş, cu mesajul MS: „Aveţi...

Campania de vaccinare antigripală gratuită începe în Timiş, cu mesajul MS: „Aveţi încredere!”

1132
DISTRIBUIȚI

Campania de vaccinare antigripală gratuită din sezonul epidemic 2017-2018 începe în judeţul Timiş, unde Ministerul Sănătăţii a trimis  mii de doze, cu mesajul „Aveţi încredere şi imunizaţi-vă!”.

În total, MS va achiziționa peste 1 milion de doze de vaccin gripal sezonier, dublu față de anul trecut, astfel încât să asigure vaccinarea unui număr cât mai mare de persoane aflate în grupele de risc.  Vaccinul corespunde tuturor recomandărilor biologice  ale Organizației Mondiale a Sănătății, precum și cerințelor Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale.

Ca în fiecare an, campania de vaccinare se derulează prin cabinetele medicilor de familie şi unităţile sanitare cu paturi și vizează reducerea la maximum a îmbolnăvirilor prin gripa de sezon. Conform recomandărilor OMS, campania de vaccinare trebuie sa înceapă la finalul lunii octombrie – începutul luni noiembrie.

Vor fi vaccinate pesrsoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire, mai precis persoane cu vârsta peste 65 de ani, una din categoriile cele mai expuse la viroze respiratorii, persoane  cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare,  boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, gravide conform strategiei MS şi recomandărilor OMS şi ECDC.

 

 

Comentarii

comentarii