Acasă Editorial Când dai mâna cu dracu

Când dai mâna cu dracu

DISTRIBUIȚI

Contraeditorial

Pamflet actual și internațional


Motto

”Iar dacă ei au îndrăznit totul, voi ați îngăduit totul: cu cât mai josnic e tiranul, cu-atât mai ticălos e sclavul!”

Jean-Francois de La Harpe, Le triomphe de la religion ou le Roi martyr, 1814.


Am urmărit uimit, apoi consternat scena întâlnirii prim-ministrului, probabil pe viață, Orban Victor, cu președintele pe viață, ucigașul a sute de mii de oameni (deocamdată!), distrugătorul de țări, Vladimir Putin. Și-au strâns mâna în capitala țării în care sclavia comunistă a triumfat, sub oblăduirea altui președinte pe viață, Xi Jinping. A lipsit președintele nemuritor al celuilalt stat gulag comunist, Kim Jong-Un…

Secolul al XX-lea a avut parte în prima jumătate, în Europa, de două întruchipări ale Diavolului pe pământ, Adolf Hitler și Iosif Vissarionovici Stalin. Răul absolut s-a încarnat în Asia în a doua jumătate de secol XX în Mao Zedong și ai săi emuli, între care khmerii roșii au reușit să îngrozească istoria tuturor veacurilor prin atrocitatea genocidului făptuit. În fapt, toți cei enumerați în acest paragraf au fost cei mai mari ucigași în masă pe care istoria omenirii i-a cunoscut vreodată.

Văzând că nu-i merge bine prea mult cu fascismul și nazismul Dracu s-a vopsit în roșul comunismului. Și iată că de mai bine de o sută de ani, în ciuda câtorva înfrângeri (în țările din Europa centrală și de Est) Diavolul roșu stăpânește o bună parte din Asia, Africa, America Latină, chiar Europa, căci Rusia până la Urali este Europa, nu-i așa?

Poate că Rusia n-o mai fi stat comunist, însă Putinaia, condusă de un cekist comunist devenit la bătrânețe pravoslavnic dar admirator al lui Stalin, ucigașul a zeci de milioane de oameni, este un stat neocomunist ”în toate cele ce sunt”. Acolo rușii adevărați sunt băgați în lagăre sau de-a dreptul omorâți. Doar putiniștii scapă, supraviețuiesc, dacă încă nu au fost trimiși drept carne de tun în războiul de cotropire a Ucrainei.

Interzis în lumea democrată pentru crimele sale recente, diavolul Putin se mai poate îmbrățișa pe bune doar cu frații asiatici, africani, eventual cu verișorii sud americani, câți or mai fi rămas. Doar cine se aseamănă se adună, spune un vechi proverb, universal valabil.

Și iată că domnul Orban Victor, liderul unui stat membru al UE și al NATO, își confirmă mai vechiul demers faustic dând mâna, mai zilele trecute, cu ucigașul Vladimir Putin, această ultimă apariție a lui Mefistofel în Europa! Oricât ar fi de dependentă Ungaria de gazul și petrolul putinist, nu îmi vine a crede că adevărații unguri sunt de acord cu o asemenea politică, aparent benefică pentru țara lor!

Așa cum am refuzat să accept că adevărata Rusie a atacat Ucraina ci doar Putinaia în frunte cu belzebutul Putin, îndrăznesc să spun că pentru mine domnul Orban Victor este doar prim-ministrul Orbaniei, nu și al mândrei și civilizatei Ungarii.

Orice pact cu Diavolul se sfârșește, mai devreme sau mai târziu, catastrofic pentru semnatar!

Comentarii

comentarii