Acasă Economic Când şi cât cheltuiesc timișorenii pe mâncarea comandată acasă şi la birou

Când şi cât cheltuiesc timișorenii pe mâncarea comandată acasă şi la birou

DISTRIBUIȚI

aplicatia foodpanda mobileLocuitorii municipiului Timișoara s-au obişnuit să comande online de mâncare în timpul săptămânii de lucru, la birou, sunt mari amatori de pizza sau mâncare românească, în special ciorbe, pe care le servesc atât începând cu ora 12:00, la birou, cât și seara, acasă. Potrivit informaţiilor foodpanda România, cea mai mare platformă de comenzi de mâncare, prezentă şi în Timișoara, comanda medie plasată online de timișoreni se ridică la circa 45 lei.
Datele foodpanda arată că, după bucureşteni, care cheltuiesc, în medie, 60 de lei pe mâncarea comandată online, timișorenii urmează în topul celor mai mari comenzi medii plasate pe platformă, cu 45 de lei cheltuiţi pe comandă. În 2014, comanda medie se ridica, în Timișoara, la 40 de lei.
Dacă în urmă cu un an vârful de comenzi de mâncare din Timișoara se înregistra seara, în prezent asistăm la o schimbare a tendințelor de consum. Majoritatea comenzilor se înregistrează acum în timpul săptămânii lucrătoare, la birou, în intervalul orar 12:00 – 12:30. Dacă vineri şi sâmbătă sunt zilele cu record de comenzi în Timișoara, lunea se înregistreză cele mai puţine, având în vedere că angajaţii preferă să mănânce la birou ce au gătit peste weekend, acasă.
„După capitală, unde raportăm cele mai multe şi mai mari comenzi de mâncare, Timișoara este unul dintre cele mai importante orașe ca rată de fidelizare a consumatorilor foodpanda. Este, ca şi Bucureştiul, un oraş cosmopolit, extrem de activ, iar timișorenii au în ultima vreme un apetit din ce în ce mai mare pentru comenzile de mâncare online, atât la prânz, la birou, cât și seara, acasă. Pe lângă pizza și shaorma, timișorenii preferă într-un număr mare și preparatele tradiționale românești, dar și pe cele din bucătăriile din jur, în special cea sârbească”, declară Radu Bălăceanu, country manager foodpanda România.
Potrivit acestuia, printre cele mai comandate feluri de mâncare de către timișoreni se numără toate sortimentele de pizza, mâncarea orientală, cu shaorma în top, dar şi felurile tradiţional româneşti, în special ciorbe. Condițiile meteo reprezintă un alt factor important care influențează obiceiul de consum al timișorenilor. Cu cât vremea este mai răcoroasă sau ploioasă, cu atât cresc comenzile online, nu doar la birou, dar şi acasă, plasate seara, după ora 17:00.
Foodpanda este prezentă în Timișoara din a doua jumătate a anului 2013, unde numără, în prezent, peste 26 de restaurante partenere.
foodpanda.ro este cea mai mare platformă online de comenzi de mâncare din România, colaborând, în prezent, cu peste 450 de restaurante din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Brașov, Constanța, Arad, Ploiești, Oradea, Galați, Craiova, Sibiu şi Buzău.

Comentarii

comentarii