Acasă Cultura Cânt cu drag la tot Banatul – concursul de interpretare instrumentală organizat...

Cânt cu drag la tot Banatul – concursul de interpretare instrumentală organizat de CCAJ Timiș, la final. Iată câștigătorii

1676
DISTRIBUIȚI

Concursul online de interpretare instrumentală ”Cânt cu drag la tot Banatul” organizat de Centrul Județean de Cultură și Artă Timiș a ajuns la final și și-a desemnat câștigătorii.

Competiția a avut ca și scop promovarea tinerilor care dezvoltă și transmit folclorul muzical din zona Banatului în contextul în care sectorul cultural este puternic afectat de restricțiile impuse de perioada pandemiei Covid 19.

În Banat ”s-a cântat întotdeauna cu drag și s-a cântat frumos” spunea Tiberiu Brediceanu iar această tradiție continuă și astăzi. Tineri cu vârste cuprinse între 9 – 25 de ani au cântat frumos și cu drag într-un altfel de concurs în altfel de vremuri.

De la distanță ne-a unit aceeași pasiune pentru folclorul muzical bănățean. Juriul a fost format din: prof. Adrian Scorobete, director general adjunct al Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș,

Sebastian Roșca, dirijorul orchestrei Ansamblului Profesionist Banatul, prof. Iosif Kalmar, șef Serviciu Școala de Arte, prof. Remus Vălungan, șef Birou Comunicare, Cultură Tradițională din cadrul Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș.

Câștigătorii competiției online ”Cânt cu drag la tot Banatul” sunt:

Categoria 9 – 14 ani:

Premiul I – Bulciu Eduard – Lucian: saxofon
Premiul II – Babescu Daniel – acordeon
Premiul III – Zselnyan David Alexandru – acordeon
Premiul III – Popa Adelin – Petrișor – taragot

Categoria 15 – 19 ani:

Premiul I – Darius David – saxofon
Premiul II – Iovanovici Boris Adelin – acordeon
Premiul III – Trifoi Daniel – saxofon
Premiul III – Galea Dario – saxofon
Câștigătorii Premiului I vor înregistra o piesă într-un studio profesionist alături de Orchestra Ansamblului Profesionist Banatul.
Câștigătorii Premiului II și III vor avea posibilitatea de a participa într-un spectacol al Școlii de Arte din Timișoara.

Toți concurenții vor primi o diplomă de participare.
Îi felicităm pe toți cei care au luat parte la competiție și le urăm succes în continuare -este mesajul CCAJ Timiș.

Comentarii

comentarii