Acasă Economic CAR Ulpia şi CAR Decebal şi-au deschis puncte de lucru la Timişoara...

CAR Ulpia şi CAR Decebal şi-au deschis puncte de lucru la Timişoara şi la Recaș

DISTRIBUIȚI

la TimisoaraJoi 23 iulie, CAR Ulpia şi-a inaugurat oficial Punctul de lucru la Timişoara, iar CAR Decebal I.F.N Deva, la Recaş. În contextul unei rate reduse de ocupare (aproximativ 60%) şi a unei rate mari a sărăciei (40,4% din populaţia Romaniei era în 2014 expusă riscului de sărăcie), Casa de Ajutor Reciproc Ulpia şi Decebal vin în sprijinul persoanelor vulnerabile prin asigurarea accesului la servicii financiare adecvate şi la educaţie financiară şi antreprenorială.

39 de ani de experienţă

„Avem 39 de ani de existenţă şi de srvicii în folosul membrilor noştri. Avem atât tradiţie, cât şi continuitate, prin produsele oferite. Am evoluat continuu, iar trendul a fost în permanenţă asccendent. Dacă la început au fost 670 membrii, acum suntem peste 8.600. Avem 8 agenţii în mediul rural şi 4 în oraşe. Vrem ca şi această agenţia de la Timişoara pe care am deschis-o acum să contribuie la dezvoltarea casei noastre”, a declarat Nica Bistrean, directorul Casei Ulpia Timişoara. Noutatea este că şi CAR Ulpia şi La RecasCAR Decebal oferă celor interesaţi împrumuturi pe loc, dar au o secţie specială destinată minorilor. CAR Decebal Deva este o instituţie financiară nebancară care are 5.600 membri, dezvoltată în 5 agenţii, dintre care una în Hunedoara şi 4 în judeţul Timiş: Făget, Buziaş, Nădrag şi Recaş. Până în prezent în Timiş sunt 1.000 de membri. „Şi în Recaş vrem să ajungem în scurt timp la 500 de membri. Venim în sprijinul cetăţenilor cu venituri modeste, şi nu numai, cu mai multe serivicii. Avem o compenentă socială. Acordăm burse de studii pentru elevii membrilor CAR care au rezultate foarte bune şi venituri mici. Avem o componentă de economisire, la final de an se obţine dobândă şi avem serviciile de împrumuturi. Primul lucru pe care trebuie să îl facă un cetăţean interesat este să se înscrie ca membru CAR, după care are acces la toate serviciile”, a spus Paul Petreanu, preşedintele CAR Decebal.

Ce se oferă?

Categoriile de împrumuturi practicate sunt: 1. Tradiţionale – se acordă ca multiplu al fondului social, perioada de rambursare fiind maxim 36 de luni, cu modalitatea de plată a dobânzilor în rate lunare. 2. Diversificate – care nu depind de mărimea fondului social, împrumut pe termen foarte scurt 1 – 2 – 3 –4 săptămâni şi pe termen scurt pentru cel mult 12 luni, împrumuturi accesate de membri noi înscrişi şi care nu dispun de fond social , sau de cei care au deja în derulare un împrumut tradiţional. În toate aceste cazuri, sunt necesare garanţii personale numai pentru împrumuturile care depăşesc ca valoare fondul social deţinut de membrul C.A.R. Făcând parte din grupul celor 24 case  afiliate la Uniunea Caselor de Ajutor Reciproc ale Salariaţilor din Judeţul Hunedoara, de departe cea mai prestigioasă şi performantă uniune de acest gen din ţară, CAR Decebal Deva este o asociaţie obştească fără scop patrimonial, înfiinţată în luna aprilie 2004 la iniţiativa unui grup de 26 membri. S-a dezvoltat şi s-a consolidat în ritm alert ca urmare a eforturilor unui grup de colaboratori harnici şi eficienţi şi cu sprijinului direct al uniunii teritoriale a C.A.R. care a militat în permanenţă pentru consolidarea  şi modernizarea caselor de ajutor reciproc, transformarea lor în unităti puternice.

CAR Ulpia

Casa de Ajutor Reciproc Ulpia este asociaţie fără scop patrimonial organizată pe baza liberului consimţământ al membrilor în vederea într-ajutorării lor financiare. Obiectul de activitate al Casei îl constituie acordarea de împrumuturi membrilor săi cu dobândă care la finele anului după scăderea cheltuielilor de funcţionare şi constituirea fondurilor statutare se constituie în excedent şi se redistribuie membrilor în raport cu fondul social deţinut de fiecare. Categorii de împrumuturi ce se pot acorda sunt: a) împrumuturi tradiţionale se acordă pe termen de până la 5 ani, mărimea împrumutului fiind de până la de 5 ori fondul social deţinute. b) împrumuturi ocazionale în valoare de până la 50.000 lei, pentru nevoi personale, termenul de restituire fiind de până la 5 ani. c)  împrumuturi suplimentare, se aprobă prin încheierea actului adiţional la contractul în derulare, plafonul împrumutului fiind diferenţa până la valoarea contractului iniţial în cadrul aceloraşi garanţii, pentru sumele solicitate în plus faţă de contractul iniţial se vor prezenta garanţii suplimentare. d) împrumuturi de vacanţă se oferă pentru achiziționarea de bilete de vacanță sau tratament atât în țară cât și în străinătate. Garantarea restituirii împrumuturilor se face: a) cu venituri personale, adeverință de venit sau cupon de pensie; b) cu giranţi – 1 girant pentru fiecare 5.000 lei  pentru ambele forme; c) cu bunuri imobiliare pentru sume de peste 15.000 lei.

Comentarii

comentarii